EUPV Castelló denuncia les relacions existents entre el model de ciutat i les inundacions produides en Castelló

473

Andrés Martinez (El candidat d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha denunciat avui les relacions existents entre el model de ciutat i les inundacions que es van produir a tot Castelló: “Tot i que la pluja ha sigut abundant, és evident que n’hi ha altres raons que han ajudat molt a què es produïsquen, i que tenen a veure amb el model de ciutat que ha plantejat el Partit Popular les últimes dues dècades.

Eixe èmfasi en tindre un centre de la ciutat propi d’un aparador comercial ha suposat l’abandonament dels barris i de la perifèria, i això explica en bona part que gran part de Castelló fos aquest diumenge una piscina”.

En aquest sentit, l’alcaldable va voler fer una crítica política contra aquest model de ciutat: “El model de ciutat del PP és el d’una ciutat pensada per a fer negoci i no per a viure. Només això explica el fet que el PP entenga el centre de Castelló com un “Centre Comercial a l’aire lliure”, és a dir, una zona que no té més interés que el de ser un punt de compra. Així, ens trobem que aquesta zona es troba en un magnífic estat, amb inversions constants per tal que estiga perfecte per als clients. La contrapartida, lògicament, és que aquelles zones sense interés comercial cauen a l’oblit de forma continuada”.

Al parer del candidat de la formació d’esquerres, és aquest fet el que explica la desídia reiterada demostrada pel PP en relació a les pluges: “Potser aquestes pluges han sigut massa fortes, però, resulta que des d’Esquerra Unida hem denunciat reiteradament els problemes en les pluges a molts barris. Així, que les tapes de les clavegueres al costat de l’antic cementeri salten quan plou una mica fort és ja un costum, així com els problemes d’acumulació d’aigua al final de l’avinguda valència o al Serradal i la marjaleria. Tot això no és un problema de les pluges de la setmana passada, perquè són un fet constant”.

Martinez ha volgut concloure: “Del que realment estem parlant és de què és necessari canviar les prioritats d’inversió a la nostra ciutat. No creiem que tinga molt de sentit gastar 100 milions d’euros en un Tram que només comunica l’UJI i el Grau en uns temps especialment llarg quan resulta que ni tan sols els desaigües de la ciutat es troben en bones condicions. Cal fer de Castelló una ciutat pensada per als castellonencs i castellonenques, i això implica millorar la seua ciutat amb més i millors serveis públics, i no en grans projectes. Aquesta és l’aposta d’Esquerra Unida”.