Estan naixent a l’Oceanogràfic de Valencia les Attacus Atles

144

En l’Oceanogràfic estem d’enhorabona; estan naixent les Attacus atles, la papallona més gran del món.

Aquests animals, originaris del sud-est asiàtic, posseeixen una envergadura alar de 30 cm, el que els confereix una forma de vol pesat, portat per la direcció del vent.

Encara que no és freqüent que neixin exemplars d’ambdós sexes, ho estan fent i més, de manera sincronitzada, (cosa curiosa, ja que en ocasions les papallones triguen gairebé un any a sortir de la crisàlide), el que està afavorint que es produeixin còpules .

Com a curiositats d’aquests animals, comentar que les femelles són més grans i forts que els mascles, i que a l’Índia són cultivades per la producció que realitzen de seda, la qual secreten en fils no continus. Aquesta seda de color marró, rep el nom de “Fagara” i és similar a la llana, pel que té gran valor econòmic per la seva durabilitat.

Aquests lepidòpters viuen uns pocs dies ja que no tenen aparell digestiu i per tant, no poden alimentar-se durant la seva fase adulta. Obtenen tota la seva energia de l’alimentació a base de fulles de fruiters durant la seva fase eruga.
Aquests curiosos animals poden observar-se per tant per un temps limitat, tant en el papallones com en la naixedora de l’Oceanogràfic de València.

Oceanogràfic de València amb més de 15 milions de visitants és l’element més rellevant de la Ciutat dels Arts i els Ciències i el centre més visitat de la Comunitat Valenciana. L’Oceanogràfic és l’aquari més gran d’Europa en el qual es representen tots els ecosistemes del planeta. L’objectiu final és que l’Oceanogràfic, contribueixi al coneixement i la conservació del medi ambient marí, proporcionant als nostres visitants una experiència única, enriquidora i atractiva.