Esquerrra Unida de la Vall d’Uixó presenta 5 propostes al ple de febrer

403

Montis (La portaveu adjunta del Grup Municipal d’Esquerra Unida) ha presentat les mocions que el seu grup proposa a la sessió plenària de febrer, que es celebrarà esta vesprada.

Així mateix, Montins ha afirmat que “Esquerra Unida presentem cinc propostes de temes molt diferents. La primera proposta és al voltant del 8 de març, en què EU demanem que l’Ajuntament faça passos endavant i aprove una sèrie de mesures per treballar de forma decidida per la igualtat i l’eradicació de la violència masclista, amb un augment del pressupost dedicat a la matèria, la creació d’un Pla Municipal d’Igualtat i la posada en marxa del Consell Municipal d’Igualtat”.

“La segona proposta demana que no es permeta que els residus nuclears viatgen des de les centrals nuclears situades a la província de Tarragona fins a la província de València, passant per les carreteres que afecten sobretot als municipis costaners de Castelló, sense cap tipus de consulta i informació prèvia i amb un elevat risc per al nostre territori i la nostra població. Aquesta proposta també demana que el Govern d’Espanya faça una aposta clara per les energies renovables, molt menys perilloses i contaminants”.

“La tercera proposta és una iniciativa que ens han fet arribar des de la Plataforma d’Afectats per l’IRPH, demanant que l’IRPH Entitats es retire perquè és un índex de referència de préstecs hipotecaris que utilitzen alguns bancs i caixes que és molt negatiu per a moltes famílies que fa que paguen molt més per la seua hipoteca i que en molts casos ha fet que arriben a ser desnonades. Estos interessos han sigut declarats com a abusius per molts jutges i per la Unió Europea”.

“Les dos últimes mocions són a proposta de l’associació Smara la Vall i la Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara, en les que demanem al Govern d’Espanya que es done la concesió d’asil polític a l’activista saharaui Hassana Aalia, ja que la seua integritat física corre perill si torna al Sàhara Occidental i també que es convoque un referèndum per poder decidir l’autodeterminació del poble saharaui”, ha finalitzat.