Esperanza Aguirre “Isabel Bonig serà la proxima presidenta de la Generalitat”

136

Esperanza Aguirre (La portaveu del PP al Ayuntmaiento de Madrid) s’ha mostrat segura aquest divendres que la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, serà “la següent presidenta de la Generalitat”.

En declaracions als periodistes després d’oferir una conferència a València sobre “el populisme i els seus riscos per a la democràcia”, Aguirre ha dit admirar “moltíssim” a Bonig, de qui ha destacat que “ha sabut fer-se amb el lideratge del partit” a la Comunitat Valenciana “en un moment molt difícil”.

Preguntada per l’absència de ministres valencians al Govern de Mariano Rajoy, ha contestat que els hi va haver en el govern anterior, però ha considerat que els governs no han de fer-se “pel lloc de naixement”, sinó que l’important “és posar els millors “.

La també expresidenta de la Comunitat de Madrid i exministra ha defensat que Rajoy ha triat “a persones que tenen la capacitat perfectament reconeguda i demostrada en la vida, l’experiència, la preparació i la formació per ser on són”.

Ha explicat que quan va ser presidenta de la Comunitat de Madrid, no se li va ocórrer ficar en el govern a algú per ser d’Alcorcón, de Móstoles o del Districte Centre.

Preguntada per la seva opinió sobre el Govern valencià, integrat pel PSPV i Compromís amb el suport parlamentari de Podem, ha dit no tenir “suficient informació sobre el que fa”.