En el proper mes de febrer es cel.lebrarà el festival “Castelló Negre” en Castelló

474

La Diputació de Castelló contribuirà a dinamitzar la programació de la cinquena edició del festival Castelló Negre’, VI Certamen Nacional de Gènere Negre i Policíac, en programar un total de 34 activitats en cinc municipis de la província: Castelló, Benicàssim, Borriana, Vall d’Uxó i Almassora. Així, aquest cicle considerat ja com el tercer festival nacional més important del gènere negre, diversificarà en aquesta edició encara més la seva programació ampliant les seves disciplines en incloure la música. Els grups Bluet, Carretera i Manta i 2animales Blues sorprendran a tothom amb els concerts de bandes sonores de Tarantino, els Maleïts i James Bond que tindran lloc al Restaurant Rústic de Castelló i en el tram final del Carrer Alloza.

El diputat provincial, Vicent Sales, ha explicat en la presentació del certamen, en què han participat representants de tots els municipis amb activitats en aquest festival, “el poder de convocatòria d’una iniciativa de qualitat com aquesta que suposa un atractiu turístic i un recurs per dinamitzar l’activitat de les nostres ciutats. Aquesta és la vocació de la Diputació i el compromís del nostre president al recolzar un cicle com aquest: ajudar a consolidar una oferta cultural de qualitat i generar recursos que ajudin a dinamitzar l’activitat de les nostres ciutats .

El certamen compta amb més de 9.000 espectadors per edició i entre les seves activitats inclou projeccions, tertúlies literàries, presentacions de novel·les, tallers cinematogràfics i d’escriptura, exposicions d’art, literatura, còmic noir i cinema. Un èxit que ha consolidat a Castelló Negre com una cita ineludible en l’agenda dels principals escriptors, editors, artistes, productors, directors, actors i nous talents d’aquest àmbit“, han assenyalat des de l’organització.

Cal assenyalar que la programació tindrà una durada de pràcticament un mes, dcel 6 al 28 de febrer, i convertirà a la província de Castelló en l’epicentre de la cultura, unint en un mateix certamen a l’àmbit de la literatura, l’art, la música i el cinema del gènere negre.

A la presentació d’avui han participat també l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, la tinent alcalde de Vall d’Uxó, Elena Vicente i la regidora de Cultura d’Almassora, Núria Felip, a més de Patricia Artero per part de l’organització.