En 2014 es varen registrar 136 accidents de trànsit en nucli urbà, en la Vall d’Uixó

497

La Policia Local de Vall d’Uxó ha presentat els resultats del balanç dels accidents de trànsit durant l’any 2014 que s’ha tancat amb 136 accidents en nucli urbà. Aquesta xifra suposa un 61% menys que l’any 2011 quan el nombre d’accidents ascendia a 350.

Per tipus d’accidents, de l’estudi es desprèn que el 51% són per col·lisió i el 34,5% per envestida i abast. Per darrere hi ha el fregament lateral i els atropellaments que el 2014 també s’han reduït de forma significativa. En aquest sentit, cal destacar que els vianants ferits greus s’han reduït en un 75%.

Pel que fa a les causes més comunes són no respectar el senyal de cediu el pas i les distraccions. El 75% dels causants dels accidents són homes i el 25% dones.

Els accidents s’han produït, principalment, en les vies i avingudes més transitades com avinguda SudOest, carrer Octavi Ten, avinguda Agricultor, avinguda Jaume I, carretera de Sogorb i carretera d’Andalusia; així com a la cruïlla entre els carrers Joan Capó i Salvador Cardells on “hem detectat un punt conflictiu principalment per no respectar el cedeixi el pas“, ha explicat l’alcalde Óscar Clavell, que ha anunciat que com a mesura correctora per tal d’evitar al màxim els accidents en aquest punt es col·locarà una placa informativa per reforçar la precaució entre els conductors. Ens centrarem en minimitzar els accidents“, ha apuntat Clavell.

L’alcalde ha assegurat que aquest descens en el nombre d’accidents és “gràcies al treball de camp que s’ha realitzat des de la Policia Local amb les enquestes a col·lectius, ciutadans, col·legis i instituts“. A partir d’aquest treball de camp s’ha posat en marxa diversos serveis com la unitat canina presentada aquesta mateixa setmana, la Policia de Proximitat, la unitat d’objectes perduts i el servei d’atenció a víctimes.

Els objectius que s’ha marcat el govern municipal són reduir el nombre d’accidents i la seva gravetat; disminuir l’accidentalitat entre els grups de risc com nens, joves, gent gran i persones amb mobilitat reduïda; l’assistència a víctimes i reduir el nombre d’atropellaments amb víctimes greus a Vall d’Uxó.

Per a això, Clavell ha recordat que s’estan realitzant controls de seguretat; es continuarà amb les campanyes d’educació viària a les escoles i amb el programa informatiu a la ràdio local; s’ha fet una campanya específica per a vianants i s’ha posat en marxa el servei d’atenció a víctimes d’accidents.