Els xiquets i xiquetes de la Vall d’Uixó aporten propostes a la llei valenciana de infantesa i adolescencia

483
Un grup de representants del Consell de la Infància i l’Adolescència de la Vall d’Uixó ha participat en la redacció de la Llei Valenciana d’Infància i Adolescència que prepara el Consell presentant propostes en la trobada de consells infantils de la Comunitat Valenciana que s’ha celebrat el passat 10 de juny a Piles (València).

La jornada va combinar les activitats lúdiques i d’oci amb espais de treball i intercanvi d’idees que continuen el procés participatiu iniciat per la Conselleria i gràcies al qual els menors d’edat formen part per primera vegada de l’elaboració d’una llei que els afecta directament.

Entre les propostes que van realitzar destaca el dret dels infants a ser escoltats ia que la seva opinió es tingui en compte, a rebre informació adaptada a la seva edat que els permeti conèixer i comprendre millor els seus drets, a la protecció enfront de la violència i l’assetjament.

El regidor de Serveis Socials i de Participació Ciutadana, Antoni Llorente, ha explicat que és fonamental “fer veure als nens i nenes que des del diàleg, el treball conjunt i el consens es pot millorar la seva ciutat i canviar la societat, fent-los partícips de una ciutadania activa “.

Cal recordar que la seva participació es va acordar en l’última reunió del consell local en el qual estan representats els alumnes de primària i secundària de tots els centres educatius. Aquest organisme creat aquesta legislatura dins el projecte de Ciutat Educadora “té veu pròpia i serveix per tractar les qüestions que afecten els nens i adolescents, que volem que també tinguin poder de decisió”, ha afirmat