Els visitants de Disneyland París gaudeixen hui d’una desfilada representativa de les festes de la Magdalena

517

Les festes de la Magdalena viuen hui la seua promoció més internacional amb la participació en la desfilada que recorre el parc temàtic Disney, que enguany celebra el seu 25 aniversari. El Patronat Municipal de Festes i la Junta de Festes obrin la desfilada amb un cartell identificatiu amb el nom i escut de la ciutat.

A continuació, quatre persones abillades amb el vestit de pagès portaran quatre gaiates de mà, als quals seguiran les dames de la ciutat Infantils i les dames de la ciutat, seguides de les reines de les festes, Estefanía Climent i Berta Muntanyés, totes elles abillades amb el vestit de catellonera i portant les canyes que van utilitzar en la desfilada de gaiates (amb cinteta verda i l’escut de la ciutat). Seguint a les corts, en formació membres de la Junta de Festes encapçalats per la presidenta del Patronat i Regidora de Festes, Sara Usó, abillats de pagesos, i tancant la comitiva una colla de Dolçainers i Tabaleters formada per membres de diferents colles de la ciutat.

Quant a la part musical, els músics són membres de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, de la Colla Xaloc i de la Colla Castàlia. Les cançons que interpretaran durant el recorregut són peces de cercaviles habituals de la setmana de festes de la Magdalena, així com també el Rotllo i Canya de la Desfilada de Gaiates.

La promoció es traslladarà posteriorment als punts més turístics de París. Així, després de la desfilada en Disney, la comitiva es desplaçarà a París, on continuarà amb la labor de promoció de les nostres festes, visitant els llocs principals de la capital francesa, la Torre Eiffel, plaça de la Concòrdia, Arc del Triomf i Notre Dame, on de nou s’escoltarà la música de les festes fundacionals de Castelló i on es repartirà material publicitari sobre les mateixes.

La regidora de Festes ha qualificat que es tracta de “avançar cap a la internacionalització de la Magdalena donant a conèixer aquells elements que ens singularitzen i ens diferencien dels altres”. Usó ha agraït el treball i la implicació de totes les persones i col·lectius, com la Junta, les colles de dolçainers i tabaleters o l’Associació d’Artistes Gaiaters, que han fet possible aquesta promoció “en un aparador de somni”.