Els veterinaris de L’Oceanogràfic han rescatat a una tortuga amb principi de neumonia

147

Les noies del Repte Pelayo vida comparteixen avui una experiència vital al costat de la tortuga 279 recuperada en l’Oceanogràfic, que ha estat batejada amb el nom del patrocinador Ilunion.

La tortuga 279, rep aquest número per l’ordre d’entrada a la instal·lació de l’ARCA del Mar, centre de recuperació de tortugues marines de l’Oceanogràfic, que des de 2007, rep animals malalts per col·laborar en la seva recuperació. Allà ha estat des que va ser pescada accidentalment per tresmall a Peníscola fa 15 dies. Gràcies a la ràpida intervenció dels pescadors, que van activar el protocol de la xarxa d’encallaments trucant al 112, va poder ser traslladada fins a les instal·lacions de l’Oceanogràfic de València on l’equip de veterinaris, li van diagnosticar principi de pneumònia per aspiració d’aigua, simptomatologia sobre la qual ha estat tractada fins a la seva total recuperació.

Amb 11 kg de pes, la tortuga ha estat acompanyada per personal de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, personal de la Fundació Oceanogràfic, de Ilunion Hotels i del Repte Pelayo Vida, els quals han recorregut 5.556 milles per dipositar-la en un lloc segur.

Ilunion res ja en aigües del Mediterrani, des d’on esperem, pugui ser testimoni del “repte” d’aquestes 5 noies, que com ella, han superat amb èxit una greu malaltia.

Aquestes accions s’emmarquen dins de la política de Responsabilitat Social Corporativa de IlunionHotels, la cadena hotelera del grup d’empreses socials de l’ONCE i la seva Fundació, única a Espanya certificada en accessibilitat universal, així com en el marc de la Fundació Oceanogràfic amb l’objectiu investigar, conscienciar i protegir la vida marina.