Els socialistes votaran en contra dels pressupostos de la Diputació de Castelló

103

El Grup Socialista a la Diputació assegura que votarà en contra dels pressupostos presentats pel president de la institució provincial, Javier Moliner, després d’analitzar les diferents partides previstes per al pròxim exercici econòmic plantejades pel Partit Popular. Els socialistes entenen que les línies generals del document “no cobreixen les necessitats dels ciutadans de la província i esperen que Moliner sigui receptiu a les reivindicacions dels alcaldes socialistes i a les nostres propostes, per així poder variar la intenció de vot”.

El PSPV adverteix un dèficit important de polítiques socials i en mesures destinades a revertir el despoblament que pateixen els municipis d’interior, tot i la mediàtica campanya duta a terme amb el programa ‘Repoblem’ per part de Javier Moliner. Un dels exemples més clars del fracàs és el Pla d’incentius a la Natalitat, dotat amb 30.000 euros per ajudar les famílies que viuen a l’interior pel naixement o adopció d’un fill, dels quals només s’han concedit 4.800 euros a 8 parelles en el que portem d’any.

A més, els socialistes lamenten que l’equip de Govern que presideix Moliner manté la seva tendència partidista en la concessió dels convenis singulars, ja que hi ha un tracte de favor cap als ajuntaments governats pel Partit Popular, que s’emporten el 75% dels diners destinats a aquesta partida, mentre que només un 24% recau en municipis on governa el PSPV-PSOE.

No obstant això, el Grup Municipal Socialista valora de manera positiva que el PP a la Diputació hagi estat receptiu a les demandes en què se sol·licitava un increment en la dotació als Plans d’Obres i Serveis (POIS) i la inclusió en aquest programa de tots els municipis, eliminant així el criteri d’arbitrarietat, i afavorint la no discriminació de cap veí de la província. Alhora, els socialistes aplaudeixen la unificació de les diferents línies de subvenció, que convertien l’administració provincial en una institució totalment ineficaç, ja que ocasionaven una burocràcia interminable als ajuntaments.