Els Socialistes d’Onda presenten un potent pla de rehabilitació

448

El projecte socialista que lidera el candidat a l’alcaldia d’Onda, Ximo Huguet, aposta per la rehabilitació com a matèria bàsica per reactivar el sector de la construcció i generar ocupació. Els socialistes s’han reunit a l’Espai Ciutadà amb els col·lectius implicats per buscar les millors propostes en aquesta matèria.

En la trobada, s’han analitzat i concretat diferents línies d’actuació que permetin generar llocs de treball i alhora que dinamitzen l’economia de les empreses onders. En aquest sentit, Huguet ha defensat la posada en marxa al maig d’un pla específic de rehabilitació basat en dos eixos: la inversió pública per part de l’Ajuntament i incentivació fiscal i les ajudes directes als propietaris. En aquest sentit, el pla recull una bateria de mesures concretes que podran beneficiar més de 350 persones aturades a Onda.

Concretament, el candidat socialista s’ha compromès a millorar el pla d’ajudes a la rehabilitació, posat en marxa fa dues legislatures, per a propietaris de cases del Centre Històric. Entre altres mesures, el Pla de Rehabilitació socialista també contempla la bonificació del 90% de l’IBI als que rehabilitin el seu habitatge al centre històric i l’eliminació de l’ICIO (Impost sobre construccions, instal·lacions i obres), de la mateixa manera que dotarà al Centre Històric d’una xarxa d’equipaments municipals que permetrà la dinamització de la zona.

Huguet, després de mantenir el contacte amb els constructors de la ciutat i diferents professionals del sector serveis, que se senten discriminats per l’alcalde d’Onda, s’ha compromès també a prioritzar la contractació de les empreses locals a través d’un Pla Anual de Petites Obres Municipals per a constructors. “D’aquesta manera, s’aconseguiria beneficiar, dins del marc legal, als empresaris locals i suposaria un revulsiu per a molts professionals que, de manera directa o indirecta, exerceixen el seu treball en aquest àmbit”, ha assegurat el candidat socialista.

Finalment, la diputada socialista María José Salvador ha recordat que a nivell provincial els socialistes plantegen un pla de rehabilitació dotat amb 65 milions d’euros per a quatre anys, “que ja és molt tenint en compte que el Consell de Fabra no preveu res”. A més, a aquests diners, de fons propis de la Generalitat, caldria sumar les ajudes que arribessin des del Govern central i de la Unió Europea, a través dels fons FEDER