Els Premis de Recerca Matemàtica Vicent Caselles han distinguit a la professora de l’UJI Marina Murillo

493

Marina Murillo, professora ajudant doctor en la Universitat Jaume I, és una dels set joves matemàtics de tota Espanya que han sigut guardonats en la tercera edició dels Premis de Recerca Matemàtica Vicent Caselles, de la Fundació BBVA i la Reial Societat Matemàtica Espanyola (RSME), per «les seues excepcionals qualitats per a la recerca amb contribucions d’impacte internacional».

Murillo, llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de Cadis (primer premi nacional al Rendiment Acadèmic) i doctora per la Universitat Politècnica de València, ha tingut un contracte posdoctoral Sever ​o​ Ochoa en el Basque Center for Apllied Mathematics(BCAM), i actualment és professora ajudant doctor en el departament de Matemàtiques de l’UJI (després de rebutjar altres dos contractes a Bèlgica i Portugal), a més de col·laborar amb matemàtics de la Universitat de Santiago de Xile, on codirigeix una tesi doctoral.

En la seua recerca conflueixen diversos dominis de les matemàtiques, entre els quals destaquen la topologia i la teoria d’operadors. Es defineix com a «matemàtica pura» però un vessant del seu treball té a veure amb la millora de la comunicació entre dispositius mòbils, i li interessa molt l’ensenyament de les matemàtiques, de fet ha publicat treballs en publicacions de didàctica.

Els Premis de Recerca Matemàtica Vicent Caselles reconeixen la creativitat, l’originalitat i l’assoliment en els primers anys de la professió científica, i estan pensats per a estimular als qui matemàtics de gran prestigi a Espanya consideren el seu relleu, els pròxims capdavanters de la matemàtica espanyola.