Els II Premis José Estruch de Teatre reconeixen l’obra Incendis i el treball de Concha Velasco a Reina Juana

422

El director de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, José Ferrándiz, i el director del Teatre Principal d’Alacant, Francisco Sanguino, han presentat aquest matí a la Casa Bardín la fallada dels premis teatrals ‘José Estruch’, que destaquen les millors obres, autors, directors d’escena i intèrprets que han recalat durant l’última temporada en els escenaris alacantins.

Incendis, produïda per Ysarca amb la col·laboració de Teatre Hivernacle, s’ha alçat com a Millor Obra i Millor Direcció, de la mà de Mario Gas, mentre que Concha Velasco rebrà el premi a Millor Interpretació Principal pel seu paper en l’obra Reina Joana que també ha aconseguit, gràcies a Ernesto Caballero, la distinció de Millor Autoria. Com Millor Interpretació de Repartiment s’ha destacat el treball d’Armando Pita a Cabaret i Pinoxxio, de la companyia Ananda Dansa, s’ha consagrat com a Millor Producció en Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana 2017.

         El Teatre Principal acollirà el proper 16 d’octubre, a les 20:00 hores, la gala de lliurament de distincions que serà presentada per l’actriu i membre del jurat, Mila García. Un esdeveniment, amb entrada lliure fins a completar aforament, que oferirà fragments de l’espectacle de dansa Clandestí dirigit per Asun Noales, Premi José Estruch 2016 a la millor producció d’arts escèniques de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.
Així mateix, aquesta segona edició del certamen inclou una trobada amb alguns dels premiats que tindrà lloc el dia 17 d’octubre a la Casa Bardín. La taula rodona, moderada per l’actriu Vene Herrero, donarà començament a les 19:30 hores sota el títol “Trobada sobre Incendis” i comptarà amb la participació de la directora de la productora Ysarca, Pilar de Yzaguirre, i del director teatral Mario Gas .
Ferrándiz ha explicat la importància de mantenir la continuïtat d’aquests premis, que no només recuperen una destacada figura teatral de la primera part del segle XX sinó que “contribueixen a posar en valor les arts escèniques i dinamitzen l’ambient teatral de la província tant de cara al sector professional com per als espectadors. A més, les iniciatives culturals no només cal començar-les, també cal mantenir-les i el fet que estiguem presentant els segons premis és ja un estímul per donar-li sostenibilitat “. Per la seva banda, Sanguino ha valorat l’estratègia sobre les arts escèniques que impulsa l’Institut de Cultura més enllà de les publicacions, el que revela l’interès per la literatura dramàtica.

Aquest any el jurat ha estat compost per José Ferrándiz i Francisco Sanguino, així com per l’actriu i gestora teatral Marisol Limiñana, el catedràtic de Literatura de la UA, Juan Antonio Ríos, el catedràtic de Didàctica de la Literatura de la UA, Antonio Díez , el crític teatral del diari Informació Marc Llorente, i les actrius Mila García, Elena Candela i Marina Torrecilla