Els hotels del litoral de la Comunitat preveuen una ocupació del 83% per al mes de juiol

473

La previsió d’ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana en aquest mes de juliol part d’un 82,9%, fet que suposa un increment de 3,7 punts sobre juliol de 2016.

Així es desprèn de l’Enquesta d’Ocupació a Temporada d’Estiu realitzada per l’Agència Valenciana del Turisme durant aquesta setmana a una mostra representativa d’establiments de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “tot sembla indicar que serà un estiu positiu des del punt de vista de l’arribada de turistes internacionals, que acumulen un creixement del 18% interanual”; i afirma que “el pronòstic és de créixer un 10% fins arribar als 4 milions de turistes estrangers aquesta temporada estival”.

De la mateixa manera, ha volgut ressaltar el “despertar del turista nacional, que es preveu que creixi un 4% respecte a l’estiu de 2016”, així com “la millora de la despesa i el creixement dels preus, el que ens va equilibrant en un cert desfasament de qualitat-preu “, ha afegit.

Segons la seva opinió, aquests resultats “no són fruit dels poders públics, sinó del sector turístic, tant dels grans, com mitjans i petits empresaris que han sabut respondre a la crisi i donar la cara”. D’aquesta manera, Colomer ha volgut reconèixer oficialment el protagonisme del sector turístic, el que “veritablement ens està ajudant a collir aquest creixement”.

D’altra banda, Colomer ha posat èmfasi en la bona evolució del mercat britànic, que tot i el Brexit consolida el seu creixement a la Comunitat Valenciana. De la mateixa manera, altres mercats com l’italià, holandès, belga, fins i tot el mercat oriental registra xifres positives i esperançadores en el nostre destí.

Previsió mes de juliol per províncies

Segons els resultats de l’enquesta realitzada per l’Agència Valenciana del Turisme, les previsions són positives per a tot el litoral de la Comunitat, registrant pujades interanuals en les tres províncies.

D’aquesta manera, els hotels del litoral de Castelló preveuen arribar el 74,6% d’ocupació, un 2,9% més que el 2016. Per la seva banda, el litoral de València preveu ocupar el 77,6% de les seves places hoteleres, un 8,3% més interanual. Els hotels del litoral d’Alacant (sense incloure Benidorm) esperen ocupar durant aquest mes de juliol el 79,4% de les places, un 11% més que les previsions de 2016. Enclavaments turístics com Benidorm preveuen una ocupació per aquest mes el 91% i la ciutat de València part d’unes previsions superiors al 81%.

Previsió conjunt de l’estiu

Segons xifres de l’Agència Valenciana del Turisme per als mesos d’estiu (juny, juliol, agost i setembre) s’estima que la Comunitat Valenciana rebrà prop de 4 milions de turistes internacionals, el que representa un increment proper al 10% enfront del estiu de 2016.

A més, les estimacions de Turisme apunten que els turistes estrangers faran una despesa total superior als 4.000 milions d’euros, fet que suposa un increment del 12% enfront del mateix període de 2016.

Pel que fa als turistes residents a Espanya, s’estima que realitzaran més de 8,7 milions de viatges a la Comunitat Valenciana, el que suposaria un repunt del 4% sobre l’estiu anterior, generant més de 58 milions de pernoctacions en tot tipus d’allotjament , amb un increment interanual proper al 5%.

Segons les estimacions de la Generalitat, els viatgers allotjats en els hotels de la Comunitat Valenciana generaran 14 milions de pernoctacions (prop d’un 5% més), mentre que els que utilitzin el conjunt de l’oferta extrahotelera es preveu que generin 11 milions, amb un increment interanual proper al 15%.

Balanç d’ocupació del mes de juny

D’altra banda, l’Enquesta d’Ocupació a Temporada d’Estiu de l’Agència Valenciana del Turisme proporciona l’avançament de resultats del mes de juny, i estima per al conjunt d’hotels del litoral de la Comunitat Valenciana una ocupació mitjana del 83,8%, fet que suposa un increment de 3,8 punts a la registrada al juny de 2016.

Per zones turístiques, l’ocupació mitjana estimada per al litoral de Castelló hauria arribat 68,8%. Això suposa un increment de 3,8 punts respecte al juny al 2016.

La ciutat de València ha assolit una ocupació del 87%, un 6,5% més obtinguda al juny 2016, mentre que per al litoral de la província aquesta s’estima en el 71%, xifra que suposa un 10% més que el 2016. l’ocupació als hotels del litoral d’Alacant, sense incloure Benidorm (punt turístic que ha rondat al juny un 91,6%) és del 84,6% 5,6 punts més que al juny al 2016.

Pel que fa als hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana aquests han tingut una ocupació mitjana del 67%, mantenint una ocupació similar a la registrada al juny de 2016 (+ 0,5%).