Els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer es cel.lebrarà la fira de productes agroalimentaris en Borriana

531
El regidor d’Agricultura, Joan Granell, acompanyat pel president i el director de la Cooperativa Agrícola Sant Josep, José Montoliu i Juan Vicente Moros -respectivament-; ha presentat avui la programació de la setena edició de la fira de productes de la Mostra de Qualitat Agroalimentària de la Plana, que se celebrarà els pròxims dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer al Centre Municipal de Cultura la Mercè, i que organitzen l’Ajuntament i la cooperativa, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i Intercoop.

La mostra, en què participen 28 expositors, com a finalitat promocionar els aliments de qualitat elaborats pels productors de Borriana, de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana. La inauguració està prevista a les 19.00 hores de divendres, amb tancament a les 21.00 hores.


Fira del coent

La jornada de dissabte 31, l’horari d’obertura serà de 16.00 a 21.00 hores, amb l’actuació a les 19.00 hores del Centre Aragonès de Borriana. Aquesta mateixa tarda, a l’exterior del CMC la Mercè, la mostra es complementarà amb una Fira del coent, en què participaran nou carnisseries de la ciutat i que donaran a conèixer aquest embotit típic de Borriana.

El diumenge 1 de febrer, la mostra obrirà de 12.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores. Aquest dia actuaran la Rondalla Borrianenca a les 12.00 hores i una hora abans de la clausura el Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla.
Durant tota la mostra s’oferirà a tots els assistents diferents tastos i degustacions de productes en els expositors, així com suc de taronja acabat d’esprémer. També es projectaran vídeos sobre Borriana i el documental Cítrics, en què ha col·laborat Caixa Rural Burriana a través del grup Cajamar.

Els expositors en aquesta edició seran les denominacions d’origen vinícoles d’Alacant, València i UtielRequena; els cellers Bocoi, Flors, Les Useres, Destil·leries Vidal, Clos d’Esgarracordes i Masia de la Foia; la cervesa artesanal de Borriana Citra, licor Nelet, la DO Carxofa de Benicarló, Formatges i Postres del Nen, Pernils Manzanera, la Boutique de la Carn CB, Manjaral, Fines forn, Indústries Videca SA, Torrons Agut de Benlloch SL (l’any del seu centenari), els exportadors borrianencs Bagú SA, García Ballester SL i Germans Sanahuja SL; l’Associació d’Ames de Casa de Borriana, Intercoop Comercial d’Or i TaulaCooperativa Sant Josep.

Tant Granell, com Montoliu i Moros han convidat a tots els borrianencs a participar en la inauguració, aquest divendres ia les 19.00 hores, de la Mostra de Qualitat Agroalimentària de la Plana; així com a gaudir de l’esdeveniment en totes les jornades, de les diferents actuacions, i conèixer i apreciar millor la qualitat dels productors locals.