El web de FGV incorpora un formulari d’inscripció per a realitzar visites guiades als antics tallers de Torrent

496

El web de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha incorporat un espai anomenat “Taller d’Història Ferroviària” en què es facilita informació i un accés al formulari d’inscripció de les visites gratuïtes que, a partir del pròxim 13 de juliol , es podran realitzar als antics tallers de Torrent de l’empresa pública, lloc on estan estacionats més de 70 trens i tramvies històrics dels segles XIX i XX, dels cuales13 han estat restaurats i poden ser admirats pels visitants.

La informació del web de FGV, a la qual també es pot accedir a través d’un enllaç des del web de Metrovalencia, ofereix una explicació sobre la visita, una galeria fotogràfica dels antics tallers, la localització dels mateixos, el calendari de visites (dijous predeterminats de juliol, setembre, octubre, novembre i desembre de 11:30 a 13 hores, el 2017) i les condicions d’edat, nombre de persones (entre 10 i 20) i acceptació de les normes de prevenció que s’han d’emplenar per a gaudir de la visita.

Aquesta activitat obeeix a un compromís de la consellera María José Salvador i és una oportunitat única per conèixer la història dels tramvies i el ferrocarril de via estreta de la Comunitat Valenciana a través de la col·lecció de vehicles de FGV.

Treballs realitzats i història dels tallers

Els treballs realitzats per fer possible les visites han condicionat els accessos als tallers a la platja de vies. Són al voltant de 3.000 metres quadrats, de manera que es pot recórrer aquesta zona fins arribar a l’edifici principal on es troben els vehicles restaurats, accedint per la porta oest al costat de l’entrada de les vies. L’execució d’aquestes obres permet establir un programa de visites explicatives.

Els tallers i cotxeres de Torrent van ser projectats per l’enginyer Santiago Castro Cardús i posats en servei per la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils de València l’any 1963. Es feien servir per realitzar el manteniment del material mòbil que l’empresa utilitzava en la línia que unia València amb Castelló de la Ribera, que avui és part de la línia 1 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

En posar-se en marxa l’actual seu de FGV a València Sud, que comprèn tallers i cotxeres, els de Torrent van passar el 1992 a convertir-se en instal·lacions auxiliars de tallers i magatzem.

El decret llei estableix, entre altres mesures, que el pla familiar d’inserció que han d’elaborar els serveis socials municipals no sigui va determinar