El VIII 10 k Costa de Azahar “Gran premi BP” es disputarà el dissabte 28 de març al Grau

480
La regidora d’Esports, Begoña Carrasco, ha presentat aquest matí el VIII 10K Costa de Azahar ‘Gran Premi BP’ que organitza el club ’42 i Pic ‘i que es disputarà el proper dissabte 28 de març al Grau.

La regidora ha destacat que “el calendari esportiu no per a Castelló i segueix ple d’esdeveniments. Fins i tot en les festes de la Magdalena, com hem pogut comprovar “.

Carrasco ha assenyalat que “el VIII 10K Costa de Azahar és una de les cites que s’han convertit ja en tot un clàssic. Una cursa que és, per dret propi, una de les millors d’Espanya en el seu estil i que compta sempre amb un gran nivell tant de participació com esportiu “.

“Serà a partir de a partir de les 18h de la tarda amb sortida davant de l’hotel NH Turcosa i meta al passeig Buenavista a l’altura de la Tinença d’Alcaldia del Grau, aproximadament, quan es disputi aquesta cursa que compta amb el recorregut més ràpid que es pot trobar avui en dia al nostre país “, ha recordat.

Per part de l’organització, el gerent de ’42 i Pic ‘, Gustavo Saborido, ha volgut destacar que “pel que fa a la inscripció esperem superar aquest any les 1.000 persones, tenint també una categoria de’ hand-bikes ‘bicicletes adaptades, on participaran 25 persones, de les quals 3 seran dones “.

“Una de les noves incorporacions de la cursa aquest any, que compta amb un circuit homologat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, és també la ‘línia blava’, que no és obligatòria en els 10K i normalment la trobem en marató i mitja marató , per ajudar els atletes i els dóna la sensació d’estar participant en una gran prova “.

Saborido ha recordat també que “tenim la millor marca en sòl espanyol en una cursa d’aquest tipus, amb 28min 56s”.
Pel que fa a les ‘hand-bike “el responsable de l’organització ha apuntat que” sortiran 5 minuts abans i compten, com hem dit, amb la’ línia blava ‘per poder seguir millor el recorregut “.

També s’ha apuntat que es comptarà amb fins a quatre atletes llebres, perquè cada corredor vulgui intentar batre.
Gustavo Saborido també ha explicat que “no cal oblidar tampoc la categoria ‘Cada vegada més dones’, que estem també potenciant cada any, posant el valor el paper de les atletes”.

D’altra banda també hi haurà premis per clubs, amb un 30% de participació de fora de la província de Castelló, comptant fins i tot amb el ‘Clínica Menorca’ de Madrid, un dels habituals i dels més ràpids de país i que s’inclou dins del equip a tres germans de l’atleta Chema Martínez “.


Categories infantils

Saborido ha anunciat també que “una edició més col·laborarem amb la Fundació ‘Solidaritza teu Energia’, amb el donatiu d’1 euro com inscripció en les curses infantils que se celebrarà. Així, tindrem la participació de nens i nenes des dels 2 anys als 16 anys, tots amb un dorsal amb el número ‘1’. Les carreres serà de 50 metres per als més petits fins a 800 per als adolescents, començant aquestes carreres a les 17: 15h de la tarda “.

Un dels atletes que participaran en la categoria de ‘Hand-bike’, Hans van der Heijden, holandès establert a Orpesa, ha comentat que “participar en aquest 10K és molt important per a nosaltres, ja que no hi ha moltes carreres per ‘Hand- bike ‘. És també com un aniversari ja que fa 5 anys vaig poder participar per primera vegada en aquesta cursa, sent l’única persona que va participar, mentre que ara serem ja 25 persones, de manera que estic molt content amb l’organització “.

Van der Heijden ha recordat que “estic participant en el Circuit Internacional, competint en llocs com Alemanya o la República Txeca, i el proper mes de juny participaré a Suïssa a la Copa del Món. Per això estic entrenant un 13 hores setmanals “.

A la roda de premsa també han estat presents Francisco García Pagán, director de zona de FIATC Assegurances, i Javier Sivera, en representació de Caixa Rural de Terol, patrocinadors del VIII 10K Costa de Azahar, al costat de la Diputació Provincial ia l’empresa BP. Tots dos han agraït l’oportunitat de poder col·laborar amb la carrera i han reiterat l’aposta per l’esport i diferents accions de dinamització a la ciutat de Castelló.