El V Festival de música de cambra ‘Cordes a la mar’ ja ha començat a Benicassim

497

El V Festival de música de cambra ‘Cordes a la mar’ i el curs internacional de música per a instruments de corda dóna començament avui a l’Espai de la Música Mestre Tàrrega i en l’alberg Argentina, respectivament. Aquests esdeveniments, que s’organitzen amb la col·laboració municipal, l’IVAJ i de Harnau photography i Piano importa reben en aquesta edició a gairebé una cinquantena de músics professionals de tot Espanya i també de l’estranger. L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués i el regidor de cultura, Javier Alonso, han estat amb el director del curs, Albert Zorrilla que ha comentat els aspectes més importants d’aquest festival de música pensat especialment per millorar la formació en instruments de corda i també apropar al gran públic la música clàssica.

Durant sis dies, a partir d’avui, l’Espai de la Música serà la seu dels concerts que estan pensats per satisfer els gustos dels melòmans més exigents. Susana Marqués ha recalcat l ‘ “alta qualitat del festival, que porta en aquesta edició a tres grups amb músics del nostre país, d’Estònia i de Rússia, està pensada perquè aquesta música més culta arribi a tots els públics i per això, l’entrada per a tots els concerts és gratuïta. A més són actuacions que, com la música de cambra requereix, es realitzen en un entorn íntim i amb una alta proximitat del públic als músics, el que fa sentir en major intensitat l’execució de les peces. “A més, l’alcaldessa ha afegit que “Benicàssim sempre ha apostat per la música i tenim una excel·lent pedrera de músics que es veuen enriquits amb aquestes activitats i amb l’intercanvi de coneixements i experiències que es produeixen amb aquests cursos i festivals”.

En aquesta ocasió, el programa del V Festival ‘Cordes a la mar’, inclourà a 47 participants de tot el món que s’han inscrit al V Curs internacional de Música de Benicàssim per a instrument de corda en aquesta edició.

cordes a la mar benicàssim

Pel que fa al festival Cordes a la mar, el programa serà el següent:

Dimarts 15 de agost 22:30 hores: Concert de professors del IV Curs Internacional de Música de Benicàssim amb la intervenció dels professors del curs que se celebra conjuntament amb el festival i en el qual participaran: Ari Tampere-Bezrodny, violí, Bruno Vidal , violí, Lucia Sanchis, violí, Juan José Restrepo, violí, Albert Zorrilla, violí, Daniel Acebes, violoncel
Álvaro Gómez, clarinet, Francisco Escoda, piano i Yan Ming, piano,
Dilluns 14 d’agost a les 22:30 hores: Actuació de la Carpe Diem Chamber Orchestra St. Petersburg amb Pablo Marquès com a director d’orquestra en l’espectacle “From Russia with love”.
Diumenge, 13 d’agost a les 22:30 hores: Especátuclo “Sonates per a violí i piano” amb l’actuació de IVI OTS (violí, Estònia) & AGE JUURIKAS (piano, Estònia).
Dissabte 12 d’agost a les 22:30 hores: Actuació del Trio Musicalis.
Dimecres 16 d’agost a les 22:30 hores: El tradicional concert d’alumnes del V Curs Internacional de Música de Benicàssim, acompanyats del pianista Francisco Escoda.
Dijous 17 d’agost a les 22:30 hores: Colofó ​​final amb la celebració del concert de l’orquestra del V Curs Internacional de Música de Benicàssim.