El turisme va representar el 13’2% del PIB valencià en 2015

160

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per establir un clima de “col·laboració permanent” entre l’àmbit públic i el privat que serveixi per potenciar i reconvertir el turisme a la Comunitat Valenciana i combatre, d’aquesta manera, alguns problemes estructurals del sector, com les destinacions madures. En aquest sentit, ha garantit que la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat en la qual treballa el Consell configurarà aquesta “cogestió” publicoprivada a l’hora de prendre decisions.

Així mateix, Puig també ha proposat impulsar un pla de regeneració del litoral per “recuperar, enfortir i vigoritzar, els nostres destinacions madures, que són fonamentals per al turisme d’Espanya”.

El cap de l’Executiu valencià ha mantingut una reunió de treball amb representants d’Exceltur, després de la qual ha donat a conèixer el resum de resultats de l’informe IMPACTUR Comunitat Valenciana 2015, un estudi que determina quin és l’impacte econòmic del sector turístic sobre l’economia valenciana i l’ocupació.

“Les dades confirmen la gran potència que representa el turisme a la Comunitat Valenciana”, ha assegurat Ximo Puig. En concret, l’informe es desprèn que el turisme va representar el 2015 un 13,2% del total del PIB a la Comunitat Valenciana i es va traduir en 13.423.000 d’euros, fet que suposa un increment del 1,8% des de l’any 2011. per cada 100 euros de valor afegit generats en la indústria turística, es va produir un arrossegament de 25,6 euros en altres sectors.

D’altra banda, el sector turístic va representar el 2015 el 14,4% del total de l’ocupació a la Comunitat Valenciana, amb un total de 258.885 llocs de treball. Per cada 100 llocs de treball en branques directament relacionades amb el turisme, es van crear 24 a la resta del teixit econòmic. Una dada “extraordinàriament positiu” per al President, qui també ha destacat que “la locomotora de creixement que representa el turisme és fonamental”.

Aprofitant la fortalesa que presenta el sector turístic valencià, el cap del Consell ha defensat la necessitat de dissenyar “un futur que finalment aconsegueixi més estabilitat, més llocs de treball de qualitat i majors ingressos” per al territori valencià.

No obstant això, Puig ha recordat que, per aconseguir-ho, cal que la Comunitat compte amb les infraestructures adequades i un finançament just. Per això, ha avançat que en la propera conferència de presidents autonòmics que ha convocat el Govern central, la Generalitat posarà “a sobre de la taula” el debat sobre la necessitat de canviar el model de finançament per a complir “no només amb els serveis fonamentals” , sinó també per poder “cooperar i competir en l’àmbit turístic”.

“Vull que el pròxim Govern d’Espanya li dediqui moltíssima més atenció i recursos al turisme i que això es dugui a terme de forma concertada amb les comunitats autònomes i els sectors privats”, ha asseverat el màxim representant de l’Executiu valencià.