El Tau Castelló cadet b aposta per el sacrifici i la constancia

2691

L’expressió “cal anar partit a partit” que ha popularitzat el Cholo Simeone, amb el temps està tenint més adeptes i seguidors. Raó no li falta al tècnic argentí de l’Atlètic de Madrid; i encara que es tracti de futbol aquesta frase és extrapolable a molts altres esports … i el bàsquet no és menys. Un dels casos més significatius el tenim en el nostre club, ja que el TAU Castelló cadet B està experimentant una progressió a passos de gegant que és palpable fins i tot a cada partit que disputen.

L’entrenador d’aquest grup, Andreu Beltran, té una paraula molt precisa per definir l’actitud dels seus deixebles, i aquesta és “sacrifici. Ho demostren en tot el que fan: no falten als entrenaments, treballen molt en cada sessió i en els partits mai es donen per vençuts, ja que si anem per sota sempre s’espremen al màxim i busquen la remuntada “. Aquest equip va iniciar la temporada a la competició Nivell 2 d’Iniciació al Rendiment; i després de quedar primers del seu grup es troben en la fase preferent, on es mesuren els millors d’altres grups i els més mal classificats de Nivell 1, la categoria superior. “Ara no tenim cap rival fàcil, ja que el nivell és molt alt i molt parell en tots els equips, de manera que els partits són complicats i molt igualats. A nivell físic no arribem al nivell dels nostres rivals, però estic content perquè som capaços de competir amb qualsevol equip. La veritat és que tenim moltes armes perquè som un grup molt homogeni en el sentit que tots els jugadors poden aportar coses diferents i sumar; i això ajuda molt “, afegeix el jove tècnic d’aquest combinat.

La inferioritat física a la qual fa referència Andreu té una clara explicació en la composició del seu equip. “Tinc 10 jugadors de primer any i només dos de segon. La base la formen nois que estaven la temporada passada en l’infantil A, on també van tenir una gran progressió. És per això que el meu objectiu principal és la millora individual de cada un d’ells i a partir d’aquí que pensin més a l’hora de jugar i prendre una decisió. Han d’estar el més preparats possible per a l’any que ve si volen estar al cadet A “, explica l’entrenador.

Fins ara, el bon fer d’aquest equip té també el seu reflex en els resultats d’aquesta complicada competició, ja que el seu balanç de victòries supera el de derrotes. “A l’estar en una lliga tan exigent fa que els jugadors millorin més. Aquí ja ens trobem rivals que ens plantegen coses diferents que els nois no estaven acostumats com aclarits, bloquejos, defenses molt tancades … Per a això, aprenem recursos perquè facin servir davant aquest tipus de situacions. Aquesta categoria suposa un pas molt important en la seva formació perquè comencen a fer un bàsquet més madur. De fet, ja no hi ha reglament passarel·la, intervé més la tàctica i cal una mica d’ordre en atac a diferència del joc lliure que feien quan eren més petits. Vam treballar molt per això, no ens confiem i apliquem sempre la màxima que cal anar … partit a partit “, conclou Andreu.

El TAU Castelló cadet B està format per Pablo Arnau, Dani Gil, Manuel Martín, José María Torres, David García, Marc Nebot, Marc Vicente, Joel Escuriola, Pau Morte, Diego Suárez, Juan Marrama i Carles Fuster.