El Servef implantarà un nou model d’oficina mes propa i participatiu

68
El SERVEF està treballant en un nou model d’oficines d’ocupació més proper i participatiu que espera posar en marxa en el pròxim exercici, segons ha avançat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, en una reunió amb els directors dels centres SERVEF de formació i ocupació de la província de Castelló.

En la trobada ha participat també tot l’equip directiu del SERVEF i Treball, Rocío Briones, Eva Hernández i Cristina Moreno.

Nomdedéu ha explicat que el SERVEF pretén que les oficines d’ocupació i formació “deixin de ser espais únicament burocràtics i es converteixin en centres d’intercanvi i de participació en les polítiques actives d’ocupació”.

“Volem que els ciutadans vegin i trobin a l’oficina SERVEF un espai on poder acudir, no només per fer tràmits amb l’administració i rebre formació, sinó també per aportar i intercanviar idees”, ha assenyalat.
Les noves oficines Servef tindran, tal com ha explicat el responsable d’Ocupació, relació directa amb els municipis als quals atenen i els seus Ajuntaments de manera que participin en els Acords per a l’Ocupació.

“Són accions que, com la posada en marxa d’una APP o el bus mòbil del SERVEF busquen apropar tots els serveis que oferim als ciutadans”, ha destacat Enric Nomdedéu.

D’altra banda, els responsables del Servef han mantingut una reunió amb el secretari general d’Ascer, Pedro Riaza, i amb el responsable Afers Laborals, Germán Belbis, amb l’objecte de col·laborar amb la patronal ceràmica tant per a “proporcionar serveis de recerca de treballadors com per poder oferir-los formació adequada a les seves necessitats “.

Nomdedéu ha detallat les bones xifres del sector de la ceràmica que, segons les dades de l’IVIE, ha tancat l’any amb un creixement del 12%. Les dues institucions han acordat que el SERVEF organitzarà una jornada amb les empreses associades d’Ascer per traslladar-los les avantatges de contractar i buscar el personal a través del SERVEF. Així mateix la patronal col·laborarà amb la Generalitat en el disseny de la formació que necessiten les seves empreses.

Finalment, el secretari autonòmic ha visitat les instal·lacions del Invassat a Castelló amb l’objecte de planificar noves accions i polítiques de salut laboral.