El segon aforament de cítrics preveu un increment de la collita del 17,4% respecte a la campanya anterior

543

El segon aforament de cítrics per a la campanya 2016/2017 de la Comunitat Valenciana preveu una collita de 3.885.539 tones, la qual cosa suposa un increment del 21,5% més que la de l’any anterior.

L’aforament citrícola que es va presentar al setembre de 2016 preveia, en general, una major collita de fruita que la campanya anterior, amb una recuperació de la producció en relació a collites prèvies, esperant-se una campanya normal quant a rendiments.

Estes estimacions, que es realitzen a l’agost, són revisades en el segon aforament de cítrics amb dades de les visites posteriors a camp que es realitzen entre finals d’octubre i principis de febrer, dates més pròximes a la recol·lecció, a fi de corregir desviacions en les estimacions de collita en les varietats més tardanes.

Les primeres previsions estaven fetes sobre un inici de campanya on la floració havia sigut normal, encara que la falta de pluges i les temperatures elevades, unit al major espaiat entre regs, que es va produir en algunes zones, va provocar la necessitat de realitzar diverses aclarides per a facilitar l’engreixament de la fruita en l’arbre.

En este sentit, els més importants es van donar en Satsumas, clementines primerenques i en Navelines, la qual cosa va provocar que es reduïren les estimacions inicials de collita en el conjunt de la Comunitat Valenciana, però posteriors visites al camp, han revelat que les pluges puntuals del passat mes d’octubre van millorar el calibre de la fruita i van elevar en general les previsions de collita de les varietats de mitja estació i tardanes.

D’esta manera, este segon aforament de cítrics arreplega increments de collita en relació a la primera estimació en tots els híbrids amb l’excepció de la Clemenvilla, en Clementines de mitja temporada, amb l’excepció de la Clemenules, i en Hernandinas, així com en Taronges late y València late.