El Rototom Sunsplash aconsegueix ser el primer festival de la Comunitat Valenciana amb certificat familiar

499

El Rototom Sunsplash de Benicàssim, que celebrarà la seva 24a edició del 12 al 19 d’agost, acaba de convertir-se en el primer festival de la Comunitat Valenciana en obtenir un certificat que acredita el seu caràcter familiar. Un aval concedit pel Club de Producte de Turisme Familiar de la Comunitat Valenciana, creat el 2015 sota la marca Tour & Kids i que compta amb el suport de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT). Aquest pas consolida el macroesdeveniment musical com a destinació de vacances i la seva aposta pel públic ‘sovint’ i familiar, al qual destina més de la meitat dels seus 14 àrees extramusicals, algunes amb programació exclusiva, com Magicomundo i Rototom Circus, donant forma a un festival de dia amb més de vuit hores de ritme ininterromput per jornada. Fins cada posta de sol.

Tour & Kids és una associació publicoprivada que engloba 15 destinacions i 60 empreses turístiques i que té per objectiu estructurar, millorar i promocionar l’oferta turística familiar autonòmica. Per formar part de l’entitat és requisit complir estàndards de qualitat en la programació, instal·lacions i serveis que ofereix la a les famílies.

Els 18.000 menors de 13 anys que van accedir a l’edició 2016 al recinte de concerts – i que gaudeixen cada any d’entrada gratuïta i polsera identificativa- donen suport l’atractiu del certamen per a aquest segment de la població. Un ‘ganxo’ que comença per la programació, “dissenyada en petit i pensada per gaudir en família”, explica l’organització. Dues àrees s’erigeixen com a focus: Magicomundo i Rototom Circus, l’agenda es amararà d’Àfrica i les seves cultures en aquesta edició que posa la seva mirada en el continent.

8 hores per crear, jugar, somiar i compartir en Magicomundo

Crear, jugar, somiar, compartir i oferir una mirada diferent sobre l’educació des de diferents òptiques són els eixos de Magicomundo, l’espai més familiar, amb 8 hores diàries d’activitat. Un lloc per créixer i aprendre, des del respecte a la infància i al seu univers i amb el joc espontani i la vivència com a mitjà per recórrer junts -majors i petits- aquest camí. Els seus sis territoris: Aigua, Terra, Mundoalidades, Imaginarium, Somia i Reconnecta, s’obriran a les cultures de l’Àfrica gràcies a convidats d’altres àrees del festival.