El regidor Ignasi Garcia qualifica de “sorprenent” l’actitud del PP front a l’inversió en les escoles de Castelló

543

“És sorprenent i increïble que el mateix PP que ignorava les necessitats dels xiquets i xiquetes i els tenia amb mantes a les aules perquè no els pagaven la calefacció, vinga ara a reclamar que l’Administració actue, perquè ha tingut l’ocasió de col·laborar i en canvi ha decidit mirar cap a un altre costat”, ha assenyalat Ignasi Garcia, portaveu del Grup Municipal Compromís.

Garcia ha sortit així al pas de les crítiques del PP sobre l’elevada temperatura dins de les aules dels centres escolars de la província. “Fa només unes setmanes, el president de la Diputació Provincial de Castelló, Javier Moliner, va tindre l’oportunitat d’aprovar una moció de Compromís per fer el mateix que la Diputació de València, és a dir, col·laborar amb la Conselleria d’Educació perquè els centres educatius estiguen en condicions, però els populars van votar en contra de la proposta”.

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Xavier Trenco, ha explicat que el insuficient finançament dels ajuntaments els impedix cobrir tots els serveis, “i per això es va demanar la col·laboració de la Diputació per tal d’afrontar les obres de manteniment dels centres escolars per millorar l’eficiència energètica”. “La Diputació no va voler col·laborar, demostrant que no està a favor d’una educació pública i de qualitat”, ha recordat Trenco.

Ignasi Garcia recorda que “gràcies al PP, l’empresa pública Ciegsa va tindre uns sobrecostos de més de 1.000 milions d’euros. La seua mala gestió, la manca de previsió i el seu balafiament han provocat que els nostres centres escolars no estiguen en les millors condicions”. Garcia ha anunciat així mateix que, en el ple municipal de la setmana que ve, “els partits signants de l’Acord del Grau farem la mateixa proposta que vam presentar a la Diputació. Veurem aleshores si el PP decidix seguir criticant o, per contra, preferix fer pinya i col·laborar amb l’Administració en un assumpte tan sensible com l’educació dels nostres alumnes”.