El PSPV-PSOE mostra la seva decepció en conèixer els pressupostos de la Diputació de Castelló per 2017

161
El PSPV-PSOE ha mostrat la seva decepció en conèixer els pressupostos de la Diputació per 2017 en considerar que marquen una línia continuista respecte als de l’any passat, primant el clientelisme i l’arbitrarietat en apostar de nou per la signatura de convenis singulars amb els ajuntaments com un dels eixos principals per a l’execució d’obres en els municipis, seguint la línia inaugurada per Carlos Fabra.

El Grup Socialista a la Diputació lamenta que una gran part de les inversions per als municipis són finalistes i els arriben via POIS, que han d’estar cofinançats pels ajuntaments i destinats a unes línies concretes, oa través de subvencions, a les quals no tots els municipis poden accedir. Aquest sistema, segons els socialistes, fa que el pressupost previst inicialment no s’arribi a invertir de forma real, com ha passat aquest any amb els POIS, on 1,8 milions d’euros dels 7,8 previstos han quedat “deserts” i no s’han arribat a executar.

Des li PSPV s’advoca per una política d’ajudes directes als ajuntaments com l’establerta en el Pla de Cooperació impulsat per la Generalitat, que injectarà als consistoris castellonencs 5 milions d’euros perquè cada Ajuntament ho inclogui en la partida que consideri necessari. Per als socialistes, d’aquesta manera, s’eliminaria l’excessiva burocràcia que es requereix als responsables municipals per sol·licitar tant els POYS com les diferents subvencions, i lamenten que Moliner no advoqui per aquest sistema.

En aquest sentit, el Grup Socialista de la Diputació considera que les xifres i les inversions presentades per Javier Moliner no solucionen els problemes de despoblació que pateixen els municipis d’interior ni tampoc solucionen les necessitats dels ciutadans. El PSPV retreu al president de la Diputació que no hagi convocat la Convenció d’Alcaldes per conèixer quines són les veritables demandes de tots els municipis i que tan sols hagi tingut en compte les peticions dels edils que s’han reunit amb ell.