El PSPV-PSOE anirà a tribunals si Moliner no tracta el contracte amb Debón en la comissió de transparencia

123

El PSPV-PSOE ha pres aquesta decisió després de l’actitud de l’equip de Govern en la reunió de la Comissió de Transparència d’aquest matí, en què ha mantingut la seva negativa a debatre la creació d’una comissió especial d’investigació sobre aquest cas, sis mesos després que es presentés la primera petició a través d’una moció al mes de maig. Cal recordar que el portaveu socialista, José Benlloch, davant el silenci del PP, va presentar de nou la moció en els mesos de setembre i octubre, i fins i tot es va portar el tema a la Junta de Portaveus. Per Benlloch, amb aquesta actitud el PP “està incomplint el Reglament d’Organització Municipal, alhora que està amputant els mètodes de participació dels grups polítics de l’oposició”. El dirigent socialista explica que “un cop presentada la moció, la comissió té l’obligació de tractar el tema, i elevar-la a ple per al seu debat”.

Per Benlloch, “tot el que està passant no es pot quedar en una anècdota, ja que és molt greu que els ciutadans no tinguin dret a saber què va passar a causa de la situació de bloqueig i segrest continu a què està portant Moliner a la Diputació” . El dirigent socialista argumenta que “d’aquesta manera és impossible treballar en la fiscalització de l’equip de Govern”, pel que li demana que “” deixi d’utilitzar la Diputació per als seus interessos i per protegir al Partit Popular “, alhora que espera” que no tingui res a amagar i tampoc cap problema en facilitar la posada en marxa d’aquesta comissió per aclarir quin paper va jugar la Diputació en aquest intent de relació mercantil “.

El portaveu del Grup socialista a la Diputació demana als diputats del PP que formen part del Consorci que dimiteixin si no saben el que està passant a l’Hospital Provincial ni són capaços de donar les explicacions que se’ls demanen.

En el mateix sentit, els socialistes lamenten que tampoc s’hagin tractat la moció presentada a l’octubre a la qual se sol·licita la convocatòria de la Convenció d’Alcaldes ni el debat sobre l’estat de la província, que Moliner hauria d’haver convocat aquest any.