El PSPV ha aprovat la seva llista per a les municipals de Castelló

1156
L’assemblea de l’agrupació del PSPV-PSOE de Castelló ha aprovat, amb el 80,34% dels vots, la candidatura que es presentarà a les eleccions municipals a celebrar el proper 24 de maig. L’assemblea s’ha celebrat al Centre Cultural La Marina, del Grau, i ha conclòs amb el resultat de 143 vots a favor de la candidatura i 35 abstencions.


La llista encapçalada per Amparo Marco ha estat plantejada en clau de govern i, per això, està integrada per militants i simpatitzants formats i capacitats per assumir responsabilitats en la gestió municipal. També s’ha concebut d’acord amb criteris territorials, amb presència de candidats de tots els districtes. Entre els deu primers, hi ha dos del Grau.


La regeneració política ha estat un altre dels criteris a l’hora d’elaborar la candidatura. Entre els 14 primers hi ha un 50% d’integrants al voltant dels 30 i els 40 anys i tres independents que han decidit sumar-se al projecte polític que encapçala Amparo Marco després de la seva victòria en les eleccions primàries celebrades el passat 19 d’octubre.
 

En el primer tram de la candidatura destaca la presència, com a número dos, l’ex subdelegat del Govern a Castelló Antonio Lorenzo, el tercer lloc és per a l’actual portaveu adjunta del grup municipal, Patricia Porta; el quart, per l’independent del Grau Rafael Simó, professor de Didàctica de la Matemàtica de l’UJI; en cinquena posició està la regidora Carme Oliver; el sisè és per al secretari general de Joventuts Socialistes, José Luis López; el setè lloc és per Sara Usó (regidora entre 2008 i 2011); després d’ella, el professor de Finances i Comptabilitat de l’UJI Juan Ángel Lafuente; la grauera Mari Carmen Ribera, independent; l’advocat Omar Braina; Monica Barabas, representant del PSD romanès; i l’atleta Juan Vicente Mampel, del Playas de Castelló, independent. L’última de la llista (27) és la militant de major edat, Juliana Martín, de 89 anys. 

La llista ha estat proposada per la candidata a la comissió executiva local, en una convocatòria extraordinària celebrada al matí. L’executiva ha traslladat la candidatura a l’assemblea per a la seva votació, segons estableix el Reglament Federal de Primàries.

Per concloure queda assenyalar, com queda conformada la llista:
 1. Amparo Marco Gual.
 2. Antonio Lorenzo Górriz.
 3. Patricia Puerta Barberá.
 4. Rafael Simó Sancho (independiente).
 5. Carme Oliver Carbonell.
 6. José Luis López Ibáñez.
 7. Sara Usó Alía.
 8. Juan Ángel Lafuente Luengo.
 9. María del Carmen Ribera Soriano (independiente).
 10. Omar Braina Bou.
 11. Mónica Barabas.
 12. Juan Vicente Mampel (independiente).
 13. Lidia Gil Navarro.
 14. Ángel Fajardo López.
 15. Soledad Sorribes Martínez.
 16. Francesc Marc Antoni Esteve.
 17. Isabel Ríos García.
 18. Pedro Gómez Simón.
 19. Carla Gómez Zabalza.
 20. Vicente García Nebot.
 21. Ignacia Lorite Martínez.
 22. Pep Lluís Grau Vallés.
 23. Matilde Ramos Alonso.
 24. Javier Peris Segarra.
 25. Carmen Peris Dorado.
 26. Joan Antoni Morales Ibáñez.
 27. Juliana Martín Martín.