El PSPV de Borriana vol impulsar els presupostos participatius

428
Maria Josep Safont (Candidata del PSPV de Borriana) manté més d’una vintena de reunions amb col·lectius que li traslladen la necessitat de “participar en les decisions que els afecten”.

“La participació ciutadana, una de les set línies estratègiques de Govern que s’han marcat els socialistes de Borriana, es plasmarà en l’elaboració d’uns pressupostos en què els ciutadans tinguin veu i vot i l’impuls als fòrums de participació ciutadana, com els del Consell Social, el Consell de la Joventut i el Consell del Discapacitat “. Aquest és el compromís de la candidata socialista, Maria Josep Safont, després d’haver escoltat a col·lectius, associacions i ciutadans a títol particular reivindicar una major participació en les decisions municipals que els afecten.

“Ens comprometem a facilitar la creació d’aquests fòrums de participació ciutadana i l’elaboració d’uns pressupostos participatius per atendre una demanda ciutadana que s’ha repetit en les diferents reunions que hem mantingut”, apunta Maria Josep Safont. “L’Ajuntament fixarà cada any una partida específica d’inversions perquè els ciutadans, amb la informació pertinent, decideixin quin és el destí que se li ha de donar a aquestes inversions”.

Els socialistes han intensificat les reunions amb entitats ciutadanes -més d’una vintena en acabar març- “amb la intenció de donar participació als diferents col·lectius en les propostes per al programa de govern”. A més, també s’han atès les reunions sol·licitades a casa seva per persones a títol particular. Aquestes trobades han permès escoltar les propostes i reivindicacions de tots els àmbits: educatius, esportius, comercials, festius, veïnals, de tercera edat o de joves, entre d’altres.

Per finalitzar, tal com diu Maria Josep Safont “Totes les aportacions han resultat molt interessants i el nostre compromís és, en la mesura de les possibilitats econòmiques i sempre des de la legalitat, tirar-les endavant”,