El proper dissabte 11 d’abril es celebrarà en la sede de Democracia Nacional Castelló, la conferecia “Estats Units i el ISIS contra Siria”

574

Es compleixen quatre anys de l’inici de l’anomenada “primavera àrab” i, després d’aquest temps, ja podem analitzar el que havia realment darrere d’aquest moviment, especialment estudiant que ha passat a la guerra de Síria. Realment, no és cap guerra, sinó una artificial revolta terrorista organitzada des de l’estranger.

Però en un principi, la premsa occidental ens va voler vendre la versió de la guerra civil. Una guerra sorgida, suposadament, del descontentament dels “demòcrates” sirians contra el “dictador” Baixar Al-Assad. Una guerra per “portar la democràcia a Síria”. Però aviat la realitat va començar a ser massa evident. Els “demòcrates” sirians eren en realitat integristes membres d’Al-Qaida i s’estaven dedicant a exterminar en massa a tot el que se’ls posés per davant, especialment als cristians sirians, que formaven el 10% de la població siriana, i que practicaven lliurement la seva religió, ja que estaven sota la protecció d’Assad.

En realitat, la revolta terrorista havia estat recolzada i finançada per l’estranger. Recolzada per interessos nord-americans, israelians i saudites, per llevar-se de damunt a un aliat de l’Iran i Rússia i, per tant, enemic dels Estats Units i d’Israel. A més, aquests terroristes eren integristes sunnites i podien ser manipulats per provocar una guerra de religió contra els enemics d’Israel, contra l’eix Hezbullah-govern sirià-Iran, que són principalment xiïtes.

Quan es va fer massa evident que els Estats Units estaven donant suport als integristes, simplement es va canviar el nom dels terroristes. Van passar de dir-Al-Qaida a cridar Estat Islàmic o ISIS i seguir fent el mateix. Per sort (no només per a Síria, sinó per al món sencer) quan el mateix Obama estava anunciant públicament la invasió de Síria, Rússia va parar els peus als Estats Units evitant la Tercera Guerra Mundial. Des de llavors sembla que s’han produït certs canvis a la geopolítica internacional que han provocat la intervenció de l’Iran en el conflicte donant suport als exèrcits que lluiten contra el ISIS i que han acabat amb el recent acord Estats Units-Iran sobre el programa nuclear del país persa.

Quins interessos han estat realment darrere del conflicte sirià? ¿És l’Estat d’Israel el cervell de tota l’operació? ¿Amb quin objectiu? Balcanitzar als seus veïns per tenir l’hegemonia a la zona? ¿És Israel el “escut d’Occident “que lluita contra els islamistes, com ens vol vendre certa premsa occidental? O per contra, aquest país manipula grups extremistes islàmics en el seu propi benefici? ¿Per què aquells que diuen lluitar contra el terrorisme islàmic en realitat col·laboren amb ell sempre que els convé? Quina relació històrica han tingut els Estats Units i Israel amb Al-Qaida? ¿han estat aliats en anteriors conflictes? ¿i quin paper han jugat les teocràcies islàmiques de l’Orient Mitjà en el finançament, reclutament i lliurament d’armes als terroristes d’Al-Qaida-ISIS? ¿quins interessos energètics ha a la zona? Com afectarà el conflicte el recent acord en matèria nuclear entre els Estats Units i l’Iran? s’ampliarà aquest acord també a Síria? ¿es trencarà la tradicional i eterna aliança entre els Estats Units, Israel i Aràbia Saudita?

Totes aquestes preguntes i moltes més seran comentades per Fires Alcharani, de nacionalitat siriana, anti-islamista i anti-sionista, i defensor de l’actual règim nacionalista àrab sirià i del seu president Bashar al-Assad.

La conferència se celebrarà el proper dissabte 11 d’abril a les 18,30 hores, a Castelló, al Centre Social i Nacional RECONQUESTA, seu de Democràcia Nacional (carrer Aparici Guijarro, 20)