El PP demana que l’Ajuntament de Castelló s’impliqui en la prevenció de la mort sobtada en l’esport

469
El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló portarà al debat plenari del proper 13 de juliol una iniciativa perquè l’equip de govern accedeixi a habilitar una partida econòmica per donar suport als esportistes en les seves proves mèdiques preventives. L’objectiu és fomentar l’esport a la ciutat mitjançant la prevenció de la mort sobtada, a través de la realització proves mèdiques que confirmin el bon estat físic dels esportistes i ajudar a evitar tragèdies com l’ocorreguda aquest cap de setmana a Moncofa, on un jove de 17 anys va morir després de participar en una cursa.

El regidor popular, Vicente Guillamón, explica: “Les retallades de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, a l’Hospital Provincial -que dóna suport a la alcaldessa de Castelló amb el seu vot-, han propiciat l’encariment del 120% de la taxa esportiva preventiva a clubs i particulars. Per aquest motiu, demanem la implicació del bipartit, que governa a la ciutat, per garantir que les proves preventives d’esforç se segueixin realitzant, perquè salven vides “.

“A la ciutat de Castelló aquest encariment afecta una trentena de clubs, amb la quantitat d’esportistes que això suposa. L’increment de la taxa de medicina esportiva no contribueix a fomentar la prevenció, ni la pràctica segura de l’esport, tenint en compte la quantitat de proves esportives que es realitzen a la província durant tot l’any i l’elevada afició que existeix “.

En l’era Munt, marcada pel desmantellament de l’Hospital Provincial i on l’alcaldessa és còmplice necessària de les seves retallades, els esportistes han de pagar més del doble que abans en les proves mèdiques que es realitzen a fi a la prevenció de la mort sobtada.

Cal recordar que amb aquest increment del 120% de la taxa esportiva, el sol·licitant d’una prova d’esforç que es realitza principalment com a mesura de prevenció de la mort sobtada, passa d’abonar els 40,80 € d’abans, a 90,25 € d’ara, i en concepte de reconeixement mèdic es passa d’haver de pagar 25,50 € a 40,02 €.