El PP de Castelló portarà al ple de juliol el record a Miguel Ángel Blanco en el XX aniversari del seu assasinat

451

El Grup Municipal Popular buscarà, en el Ple ordinari de dijous, el suport de la resta de partits per commemorar a les víctimes del terrorisme amb la realització a Castelló d’un cicle de conferències sobre el terrorisme al nostre país amb el nom i lema “Miguel Ángel blanc, la consciència desperta “, coincidint amb el XX Aniversari del seu assassinat.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, apunta: “Es tracta d’un cicle de conferències amb el qual es pretén recordar a totes les víctimes del terrorisme, no només a les del PP. No obstant això, no hi ha dubte que l’assassinat del jove regidor d’Ermua, Miguel Ángel Blanco, va suposar un punt d’inflexió en la consciència ciutadana col·lectiva, que va activar un moviment social d’unitat contra el terrorisme a partir del qual, ETA va començar a llanguir . Va néixer l’Esperit d’Ermua, que va assentar les bases de la política antiterrorista “.

Carrasco: “El dia de Ple es compliran vint anys de la mort per assassinat de Miguel Ángel Blanco, la iniciativa que presentem és un gest de complicitat a la unitat en la lluita contra el terrorisme, recordar a Miguel Ángel Blanco és recordar a totes les víctimes de un terrorisme sense sentit que va atemorir un país sencer “.

“Portem aquesta iniciativa al Ple, allunyada de tota confrontació, per convidar a tots els grups polítics al fet que amb el seu vot recolzin una iniciativa, a nivell local, que contribueixi a recordar a les víctimes del terrorisme”.

Fa 20 anys del segrest i assassinat de Miguel Ángel Blanco, una barbàrie que va produir commoció social a tot Espanya. Aquells dies de juliol de 1997 són part de la memòria col·lectiva com a país.

Milions d’espanyols recorden amb detall aquestes 48 hores com un clam ciutadà de denúncia pel segrest d’un innocent, d’exigència del seu alliberament i de consternació pel seu assassinat a mans ETA. La ciutadania va sortir als carrers per mostrar el seu rebuig.