El PP de Castelló celebra que les reformes del govern hagin repercutit en una pujada de la mitjanade les pensions

469
Les reformes impulsades pel Govern d’Espanya han fet que les pensions per jubilació s’hagin incrementat gairebé un 17% (16,9%) des de l’any 2011. Ara mateix la pensió mitjana per jubilació a Castelló és de 912,60 euros gràcies al repunt en l’ocupació i en les cotitzacions a la Seguretat Social.

Tal com ha explicat avui la secretària general del PP de Castelló, Elena Vicente-Ruiz, “la major política social que hi ha és la creació d’ocupació i gràcies a les reformes empreses pel Govern del PP hi ha ara 28.000 castellonencs més cotitzant a la seguretat Social “. La responsable popular ha explicat que “ara mateix s’està creant ocupació més enllà de qualsevol conjuntura puntual, sinó que s’està fent de forma estructural” el que “permet que es garanteixin les pensions i que, a més des de 2011, hagin augmentat aquest 16, 9% en la pensió mitjana “.

2.856 dones veu augmentada la seva pensió amb un complement de maternitat

A això se li uneix el complement que el Govern d’Espanya ha posat en marxa per a les dones mares jubilades. El govern del Partit Popular ha fet que s’hagi augmentat entre un 5 i un 15% el que cobren les dones que es jubilen i que són mares. Segons les dades de l’INSS, la Seguretat Social abona ia aquests complements de pensió a les dones de la província de Castelló que van tenir fills durant la seva carrera professional i que s’han jubilat i ja arriba a 2.856 mares de Castelló.

El Govern d’Espanya va posar en marxa aquest complement que va entrar en vigor el gener de 2016 amb la finalitat de reforçar la contributivitat del sistema reconeixent l’esforç de les mares treballadores que han hagut de renunciar a part de la seva carrera professional per dedicar-se a la cura de les seves fills.