El PP Castelló portarà al ple la reivindicació de financiació autonómica per a lluitar contra la violencia de génere

486

El Grup Municipal Popular ha presentat una iniciativa plenària, en forma de Declaració Institucional, en la qual insta la Generalitat a aportar recursos públics per a la lluita contra la Violència de Gènere, en la mateixa quantitat en què ho fa el govern d’Espanya.

La regidora popular, Salomé Pradas ha manifestat: “Actualment, el 100% dels recursos econòmics destinats a la prevenció de la violència de gènere a la Comunitat Valenciana (600.000 euros) provenen del govern central, el govern de Puig i Oltra, que és qui té la competència en aquesta matèria, aporta zero euros “.

Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, actualment la Comunitat Valenciana és la segona comunitat a Espanya amb més víctimes per violència de gènere, amb un 1,9 per cada 1.000 dones, mentre que la mitjana espanyola és de 1,4, segons consta en el registre central del Ministeri de Justícia. El nombre de víctimes de violència de gènere amb ordre de protecció de més de 75 anys va augmentar un 14,6 per cent en 2016.

Actualment, els serveis públics de lluita contra la violència de gènere han patit retallades en personal, i la intenció de la Conselleria d’Igualtat és la de transferir competències als ajuntaments, sense dotar-los d’un adequat finançament, la qual cosa redundarà en la precarietat dels contractes laborals dels treballadors d’aquests centres d’atenció a les dones.

D’altra banda, els populars de la ciutat de Castelló recorden que han presentat un total de vuit propostes perquè siguin incorporades al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.