El PP Castelló lamenta que la modificació de credit no hagi comptat amb 30.000 euros per als aturats

132

El Grup Municipal Popular va votar en contra de la modificació de crèdit, proposada pel bipartit, i que ha acabat per treure 30.000 euros de la partida reservada a iniciatives per a desocupats. Aquests diners serviran al Patronat de Turisme per afrontar el pagament de les factures del Carnaval i del ecorally, entre d’altres.

La regidora popular, Salomé Pradas, ha qualificat aquesta modificació de crèdit de despropòsit i vergonya, “treure diners d’una partida que ha estat pressupostada per ajudar els aturats és, en si una incoherència, però que a més tingui com a destinació el pagament de factures de carnestoltes és més incomprensible encara “.

“Aquesta és la manera que té el bipartit i l’alcaldessa, Amparo Marco, de gestionar els diners públics. Si els sobren diners perquè iniciatives en matèria de política social, com ara el programa Activa’t, no han complert les seves expectatives, el lògic és que s’haguessin posat en marxa altres eines més útils per a aquest col·lectiu “, apunta Pradas.

I afegeix: “perquè la millor política social és ajudar els aturats a trobar una feina, dotant-los d’eines útils, contribuir des de l’administració local a la creació d’ocupació i, en aquest sentit, encara queda molt per fer. Per això no entenem la retallada de 30.000 euros “.

El GM Popular recorda que el bipartit ha decidit desviar 30.000 euros del programa Activa’t (basat en el bo de transport per a persones aturades) al Patronat de Turisme i amb aquesta quantia pagar factures pendents del Carnaval i ecorally, així com campanyes de dinamització del comerç.

Pel que fa a aquestes últimes, els populars van proposar que ja que han tret 20.000 euros del programa Activa’t per destinar-los a campanyes de comerç, estaria bé que en aquestes iniciatives comercials incloguessin algun tipus de benefici per a les persones desocupades.

Pradas lamenta que el bipartit quan necessita diners recorri a partides socials, com ja va fer amb el menjador del Pare Ricardo, amb Xarxa Llibres i ara amb els diners per a desocupats.