El PP Castelló asegura que el IBI no residencial castigarà a les empreses que generin treball

300

El Grup Municipal Popular adverteix que la nova fiscalitat municipal, aprovada pel bipartit i el seu soci CSenM, castigarà el 2017 a les empreses que generen llocs de treball a Castelló.

El regidor popular, Carlos Feliu, ha manifestat: “L’Ajuntament recaptarà amb l’IBI no residencial i el de les empreses radicades al Port 1.428.000 euros més. Una pujada que afecta els comerciants, als emprenedors i, en definitiva, a les empreses que creen ocupació en la nostra ciutat “.

Pel que fa a l’IBI no residencial, aplicant la nova ordenança fiscal, les empreses que tributin al 0,7475% pagaran 560.141,61 euros més, però el 5% dels rebuts que corresponen a les empreses amb valors cadastrals més alts (en total són 3.197 rebuts) tributaran al 0,85%. És a dir, aquests rebuts seran, cadascun 50 euros més car, arribant l’Ajuntament a recaptar amb ells 164.834 euros més.

Feliu explica: “A més cal tenir en compte les empreses radicades al Port, les quals en 2017 experimentaran una pujada de l’IBI del 5,4%, ingressant a les arques municipals 702.998,31 euros més. “Aquesta no sembla que sigui la millor manera d’incentivar a les empreses perquè s’instal·lin a Castelló i contribueixin a la nostra economia local”.

I afegeix: “Si des de l’Ajuntament no eliminem traves burocràtiques i damunt, els vam pujar els impostos, les empreses seran reticents a instal·lar-se en sòl castellonenc, perdent l’oportunitat de crear ocupació”.

“Pensem que el bipartit no ha treballat les ordenances fiscals prou com per treure pit i dir que el 2017 baixaran els impostos, perquè no és veritat, és irreal tal com demostren els números. L’única cosa certa és que les empreses de Castelló pagaran 1.428.000 euros més l’any que ve “.