El PP Castelló alaba el restabliment dels horaris de rodalies

152

El Ministeri de Foment ha avançat en gairebé dos mesos les obres de millora de l’A7 que serveixen per millorar la seguretat viària. Es tracta d’una obra molt reclamada per la província i l’objectiu és millorar les condicions del trànsit i seguretat en aquest tram de carretera. D’aquesta manera, aquest cap de setmana conclouen les obres en direcció Castelló i a partir de dilluns es dóna començament a l’última fase, en direcció a València.

Per minimitzar les afeccions al trànsit, s’han intensificat els mitjans materials i humans per tal d’escurçar en dos mesos aproximadament el termini inicial de finalització de les obres, que estava estipulat en 6 mesos. Està previst que els treballs a la calçada sentit Castelló acabin aquest cap de setmana, amb l’excepció de la capa de rodadura. Com a conseqüència de l’escurçament del termini inicialment previst, el proper dilluns 14 de novembre s’obrirà ia aquesta calçada al trànsit rodat. A això se li suma que també es van a restablir tots els rodalies tal com estaven abans de les obres per a l’arribada de l’AVE.

També, a partir de dilluns s’iniciaran immediatament els treballs de reparació del ferm en l’altra calçada de l’autovia A-7, sentit València, amb la previsió d’executar-los en el menor termini possible. Les obres, amb una inversió de quatre milions d’euros són un exemple més del compromís del Govern amb la província de Castelló.

De fet, el diputat nacional per Castelló, Miguel Barrachina, ha destacat avui que “mentre l’esquerra es limita a criticar, el Govern de Rajoy segueix complint amb la província ja que la primera mesura del nou Executiu per a la província ha estat avançar el termini de final d’una obra tan necessària “.

Per al responsable popular és més que “curiós” que l’esquerra critiqui obres com la de l’A7 o l’arribada de l’AVE “quan ells no aporten ni un euro des de la Generalitat per a les carreteres de la província i els és igual la seguretat viària o les nostres necessitats “.

El diputat castellonenc ha aprofitat per demanar disculpes als conductors per les molèsties causades “però es tracta d’una obra necessària per reduir la sinistralitat i millorar la seguretat a la zona” que és una cosa “fonamental en el trànsit” i de sentit comú. “A alguns, com a l’esquerra, els va bé que a Castelló li vagi malament, perquè sempre estan en contra del progrés i l’avanç de la província”.

Cal recordar que el Govern d’Espanya inverteix més de 4,5 milions d’euros en carreteres aquest final de 2016. Una inversió que se suma a les diferents actuacions que s’han dut a terme aquesta legislatura que, “malgrat ser la pitjor legislatura a nivell d’ingressos, el Govern d’Espanya compleix amb un auge inversor en infraestructures “.

De fet, el Ministeri de Foment està duent a terme l’obra de l’autovia de la Vall, en concret millores en 6,5 quilòmetres d’aquesta carretera que és una de les més transitades a la província. A això se li suma que el Govern d’Espanya ha desbloquejat també les obres a la N-232 per eliminar el port de Querol i que l’accés a la província per aquesta important carretera sigui més fluïda. La inversió prevista del Govern és de 61 milions d’euros i suposa eliminar un coll d’ampolla per al trànsit en aquest nus de la N-232 que arriba fins a Vinaròs. Una obra que arribarà després de la reivindicació empresa pel PP de Castelló i el Govern Provincial de la Diputació.

El responsable popular ha recordat, a més, “que des que governa el PP s’ha apostat per exemple per la variant de la N-340 al seu pas pel Maestrat”, s’està acabant l’arribada de l’AVE a Castelló i es “compleixen amb les reivindicacions de la província de Castelló “davant el” maltractament “i al” menyspreu “que el socialisme ha infligit a la província com amb” l’escàndol del Castor, que pagarem tots en la factura de la llum i les dessaladores que suposen 1.500 milions d’euros llençats a les escombraries gràcies al PSOE “.

Cal recordar que per exemple a la N-232 l’última vegada que es van fer obres va ser en l’anterior legislatura del PP, amb el Govern d’Aznar, quan es van invertir més de 24 milions d’euros en aquest tram, època en la qual a Castelló es van realitzar 10 actuacions en carreteres nacionals amb 245 milions d’euros d’inversió, entre elles l’autovia Mudèjar, la N-225 des de la Vall d’Uixó a l’Alt Palància o la variant de la N-340 a Nules.