El “Playas Castellón” ha aconseguit aquest passat cap de setmana, dos nous titols en el campionat d’espanya de cros per clubs

445
S’ha celebrat a Càceres el Campionat d’Espanya de Cros per Clubs i el Playas ha estat representat amb 9 equips, tenint una bona actuació en la majoria de les categories.

Per part masculí, el millor sens dubte el títol aconseguit per l’equip júnior. En aquesta categoria es competia sobre 7.500 m. i des del principi es va comprovar la gran superioritat de l’equip castellonenc, col·locant a 5 dels seus 6 atletes entre els 30 primers, dels 300 atletes que competien en aquesta categoria. En el selecte grup de cap, integrat per 10 atletes es trobava els atletes del Platges Hamid Ben Daoud i Ayoub Mokthar i secundant als seus companys, en un grup perseguidor marxaven Iván Muñoz, Moisès Antonete i Rubén Rquena. En l’últim quilòmetre ningú va poder seguir el fort canvi de ritme de Hamid Ben Daoud i es va presentar en solitari a meta. Ayoub Moktar, que venia d’una llarga lesió, que es va produir en un cross internacional defensant la selecció d’Europa i amb molt poc entrenament va arribar en 3a posició, completant la gran actuació de l’equip Moisès Antonete en el lloc 18 i Iván Muñoz al 19. Ja no puntuar però també van tenir una bona actuació Rubén Requena en la posició 22 i Adrián Caravaca a la 69. Aquest és el 4t títol en aquesta categoria que aconsegueix el Playas.

El segon podi masculí vi a la categoria promesa, amb un excel·lent subcampionat i una gran actuació individual de Rubén Gómez en el lloc 10è, José Ignacio Gimenez al 15, després de patir una caiguda, de Víctor Ruíz en el 20è, tancant la puntuació l’equip Mostafá Sahaoui en el 21è. Bona actuació igualment d’Eric Peñalver sent el 41 i de Guillem Gascó en el lloc 92, dels més de 200 atletes que van competir en aquesta categoria.

En el cross curt absolut, on l’equip tenia grans esperances de podi, van ser 4t. A la primera volta, a meitat de la prova, el Playas era el Lidel de la classificació per club, però tant Yousef Taoussi com Ignacio Díaz-Cano van patir un fort flat que els va fer perdre moltes posicions. Els millors de l’equip van ser Víctor García a la 5a posició i Jaouad Chemlal en la 6a, tancant la puntuació de l’equip Borja García al 22º i Yousef Taoussi en el lloc 49.

A més també van competir en la categoria masculí l’equip juvenil que també va ser 4t, amb Antonio Criado com a millor de l’equip sent 9è, Carlos Muñoz en el lloc 45º, Manuel Peris en el 60è i tancant la puntuació Lluís Salvador en el lloc 73 i l’equip cadet que va aconseguir la 10º posició, sent els millors de l’equip Roberto Torner el 34 i Eloy Forner el 59.

En les categories femenines, destacar el títol (segon consecutiu) aconseguit per l’equip júnior, amb una gran carrera de les 5 primeres de l’equip amb Uxia Pérez 4a, Maria Ureña 9a, Mª del Mar Casillas la 12a, Mirian Costa la 18a i Claudia Levoni la 20a. L’equip cadet va aconseguir una gran 6a posició amb la victòria individual d’Andrea Romero i bones actuacions d’Aixa Salvador la 41 i Andrea Álvarez la 42. L’equip absolut femení de cros curt va aconseguir el lloc 14, amb molt bona actuació de Claudia Estévez que va arribar 4t, però Laura Méndez va patir una indisposició a meitat de carrera, quan anava també en el grup de cap i va haver d’abandonar, el que va llastar la classificació de l’equip. L’equip juvenil va aconseguir la 6a posició amb una gran Marta Pescador a la 2a posició individual i competint sobre 4 km.