El platges de castelló fa història

1424
L’equip júnior femení de Cross del Playas fa història penjant el bronze a la Copa d’Europa de Clubs

S’ha celebrat a Guadalajara una nova edició de la Copa d’Europa de Cros per Clubs. En la categoria júnior femenina el representant espanyol, com a Campió d’Espanya 2014, era el Playas de Castelló, que ha tingut una destacadíssima actuació aconseguint pujar al 3r calaix del Podi ha fent història per a l’equip ja que és la primera vegada que un equip júnior espanyol aconsegueix estar en el podi d’aquesta competició. El Platges havia competit el 2008 en aquesta Copa d’Europa amb l’equip femení havia aconseguit la 5a posició.

S’esperava una bona actuació de les joves atleta del Playas, però els rivals eren molt forts, ja que hi havia dos equips turcs, un per haver estat 2n en l’edició del 2014 i l’altre per ser l’actual campió nacional turc, més l’equip rus, que la passada temporada va aconseguir fer-se amb el títol europeu. A més també es temia a portugueses i italianes. El circuit era d’una duresa extrema, amb contínua pujades i baixades i corbes tancades que no deixaven ni un metre de descans a les atletes. Ràpidament es va formar un nombrós grup al capdavant on estaven les integrants dels dos equips turcs, les de l’equip rus i 3 atletes del Playas, Uxía Pérez, Marta Pescador i Mª del Mar Casillas. Per a l’equip puntuaven les 4 primeres atletes de cada equip. Una mica més enrere es va situar Lidia SánchezPobla i en un tercer grup Maria Ureña i Claudia Levoni. Al pas de la meitat del recorregut, més o menys per quilòmetre tercer, la classificació donava al Platges una quarta plaça, per darrere de les turques i russes. Uxía Pérez va patir una caiguda en un dels perillosos descensos del traçat i perdia més de deu llocs, havent de fer un esforç extra per tornar a contactar amb el cap de la prova.

A falta de 1.500 metres, les atletes havien superat en puntuació a l’equip rus, encara que per tan sols 7 punts, 60 per al Platges per 67 de l’equip que defensava el títol, el Luch de Moscou. A partir d’aquest moments totes les integrants del Platges van començar a millorar posicions, mentre que les russes eren superades per diverses atletes. Uxía Pérez acabava en una extraordinària 5a posició i liderava l’equip on la juvenil de primer any Marta Pescador i Lidia SánchezPobla, que sempre va anar de menys a més, aconseguien col·locar-se entre les 15 primeres, sent la a puntuar Mª del Mar Casillas , per completar 51 punts i fer-se amb el bronze, per darrere dels dos equips turcs, el Fenerbahçe i el Bursa Buyksehr que van ser molt superiors. Les russes van acabar molt malament i amb 74 punts van ser avantatjades per les irlandeses que van fer 73.

Amb aquest podi, el Playas s’assegura la seva participació per al 2015 amb el seu equip júnior femení, independentment de si es guanya o no el Campionat d’Espanya de Clubs Juniors.


  A Ontinyent el Playas va aconseguir classificar a tots els equips que presentava per al Nacional de Cross

S’ha celebrat a la localitat valenciana d’Ontinyent el Campionat Autonòmic de Clubs, prova que serveix per classificar els equips de cros per el Nacional de Clubs que tindrà lloc el proper dia 1 de març a Càceres. El club ja tenia classificat als equips juniors masculí i femení i el juvenil masculí, per haver estat podi en la temporada 2014.

L’equip cadet femení ha aconseguit el títol autonòmic, vencent individualment Andrea Romero, a més amb molta solvència, amb Aina Álvarez en 4a posició, Axisa Salvador 5è i Andrea Álvarez 6ª. L’equip cadet masculí ha aconseguit el subcampionat autonòmic i la classificació per al nacional. El millor ha estat Roberto Torner en 8a posició, sent Josep García.

En la categoria juvenil femenina han aconseguit el subcampionat i la classificació, sent la millor Isabel Gallego en la 3a posició, Genma Herrero i Marta Oliver 10a. L’equip juvenil masculí ja estava classificat per a Càceres però ha competit en l’autonòmic, fent-se amb el títol per mitjà de les bones actuacions de Siro Piña 3r, Carlos Muñoz , Lluís Salvador el 15 i Manuel Peris el 19.

L’equip júnior femení no ha competit ja que es trobava a Guadalajara a la Copa d’Europa. El Junior masculí ha aconseguit el subcampionat amb el 4º lloc d’Iván Muñoz, el 6è d’Adrián Caravaca, el 7è de Rubén Requena i el 12 de Francesc Cabrero.

Els equips de cros curt absolut, tant masculí com femení han aconseguit el subcampionat i dos es guanyen el dret d’estar en el nacional. En el femení la millor ha estat Laura Méndez que ha vençut en la prova, amb una bona clasificaciónn de Laura García que ha estat 5a, Pilar Vázquez i ha tancat la puntuació de l’equip Camille Collet amb la 12è lloc. Els dos primers de l’equip masculí han estat Mostafá Sahaoui i Rubén Gómez.