El Peset desenvolupa vies rapides de diagnostic davant sospites de cáncer per a reduir el temps de resposta

502

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha organitzat per a aquest estiu un total de 15 projectes de camps de voluntariat juvenil dins de l’Programa ‘Viu la Solidaritat’, dels quals set són de modalitat social i de treball amb nens.

Així, s’han organitzat ‘Menuts i Grans’, a Alacant, ‘Gent gran i discapacitat’, a Benicarló, ‘Diverteix-te I’, a Alcossebre, i ‘Diverteix-te II’, a Alborache, ‘Art i discapacitat’, a València, ‘Petites Il·lusions’, a Benicàssim, i el nou ‘Anima’t’, a Alborache.

Els camps de voluntariat estan programats per a joves de 18 a 26 anys tant de la Comunitat Valenciana com d’altres comunitats autònomes que desitgen participar en activitats solidàries a la Comunitat Valenciana.

Del 9 al 23 de juliol, la Llar Provincial d’Alacant, constituït per una residència infantil i una residència geriàtrica, serà el lloc de voluntariat de ‘Menuts i Grans’, un camp que pretén ser una experiència entre les tres generacions que possibiliti un acostament mutu i un major coneixement per afavorir la convivència intergeneracional i l’intercanvi d’experiències i vivències gratificants. Aquest camp està organitzat en col·laboració amb la Diputació Provincial d’Alacant.

Tant ‘Diverteix-te I’, a Alcossebre, del 16 a 30 de juliol, com ‘Diverteix-te II’, a Alborache, del 30 de juliol a 14 d’agost, tenen com a finalitat realitzar activitats lúdiques i socioeducatives per a nenes i nens tutelats, amb edats compreses entre els 9 i els 12 anys. El treball consistirà en la convivència, cura i assistència, així com en la programació i desenvolupament d’activitats d’oci i temps lliure. S’ha organitzat en col·laboració amb Direcció General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència.

‘Anima’t’, a Alborache, del 16 al 31 de juliol, és un projecte amb 35 menors, en risc d’exclusió social, amb diferents perfils i situacions socioeconòmiques. Els voluntaris / es es formaran amb el grup de monitors / es per tal de preparar l’acollida i rebre la informació sobre menors participants en l’activitat i preparessin la programació per a l’execució de l’activitat.

Els i les menors, amb edats compreses entre els 7 i els 13 anys, participaran en el camp i conviuran, del 18 al 28 de juliol, amb el grup de voluntaris. Es realitzaran vetllades, festes temàtiques, jocs de sensibilització i activitats de coneixement de l’entorn: costums, art, festes, aficions, jocs populars, etc. tenint sempre molt en compte els recursos de l’entorn. Aquest projecte està organitzat per l’IVAJ en col·laboració amb la Mancomunitat Intermunicipal Barri del Crist Aldaia-Quart de Poblet i Creu Roja d’Aldaia

Del 16 al 30 de juliol es desenvoluparà ‘Art i discapacitat’, a València. Aquest camp busca conviure i compartir amb persones amb diversitat funcional un temps d’oci i de formació. La metodologia que s’utilitzarà en aquest projecte pretén desenvolupar activitats de forma dinàmica i participativa entre els diferents col·lectius implicats. Entre els continguts s’abordarà la diversitat funcional, l’art i la discapacitat.

Així, s’abordaran activitats d’arts plàstiques, amb tallers de pintura i escultura, d’arts escèniques, amb teatre, ioga, clown, caixa negra, expressió corporal i dansa, així com cicloturisme, esport adaptat i visites culturals. ‘Art i Discapacitat’ està organitzat per l’IVAJ en col·laboració amb Creu Roja València.

‘Gent gran i discapacitat’, a Benicarló, estao organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de Benicarló, del 23 de juliol al 6 d’agost, per conèixer i compartir un temps d’oci i formació amb les persones grans i les persones amb diferents discapacitats. Un grup de vountarios realitzarà el treball al Centre Geriàtric Sant Bertomeu, on participarà al Taller d’Estimulació Cognitiva i en l’Atenció Personal a l’usuari i en els tallers d’Animació Sociocultural i de jocs, i l’altre grup, a la Residència Sant Francesc participarà en grups de conversa, en tallers de manualitats i creativitat, en sortides i passejos, facilitant el contacte amb l’exterior i el suport a la gimnàstica grupal.

Del 30 de juliol a 13 d’agost, es desenvolupa el projecte ‘Petites Il·lusions’, a Benicàssim, l’objectiu és conviure i compartir amb persones amb discapacitat un temps d’oci i de formació. En el camp participaran 20 voluntaris i un grup de 12 nens i nenes amb diversitat funcional, d’edats compreses entre els 8 i els 16 anys.

Del 30 de juliol al 2 d’agost, els voluntaris i voluntàries rebran formació. Del 3 al 13 d’agost conviuran amb els nens i nenes atenent les demandes que aquests puguin tenir, supervisats i orientats per monitors Entre els continguts hi activitats, tallers jocs i esports adaptats. El projecte està organitzat per l’IVAJ en col·laboració amb la Creu Roja València.