El Patronat d’Esports de Castelló organitza el proper dimecres 14 de juny el Dia Internacional del Ioga

526

El Patronat d’Esports de Castelló organitza el proper dimecres el Dia Internacional del Ioga amb una activitat a la plaça Major a la qual estan convidats tots els ciutadans i ciutadanes. Cada 21 de juny, coincidint amb el solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any, es commemora el dia internacional d’aquesta disciplina, a mig camí entre l’esport i la teràpia física. Nacions Unides va voler dotar-lo d’un reconeixement especial per emfatitzar els beneficis que aquesta pràctica mil·lenària té per a la salut.

La ciutat de Castelló celebra per tercer any consecutiu aquesta festa popular de foment del ioga, que ha anat canviat d’ubicació a mesura que ha guanyat en popularitat i participació. El debut va tenir lloc a la plaça Santa Clara, l’any passat es va desenvolupar simultàniament en diverses places de la ciutat i, a la tarda, a la platja, i per al present any el Patronat ha escollit la plaça Major. La participació és lliure i gratuïta. N’hi ha prou que els interessats acudeixin a la plaça amb roba esportiva i un matalàs de ioga perquè l’activitat es realitza amb els peus descalços.

De 18.30 a 21.30 hores, el Fadrí serà testimoni d’una classe multitudinària impartida per professors dels centres especialitzats que durant tot l’any s’inicien en la pràctica del ioga i perfeccionen les seves tècniques. Començaran la sessió els monitors de Numad Ioga i, cada mitja hora, se succeiran els dels altres centres que s’han implicat amb la Regidoria d’Esports: Espai Orgànic, Moment Ioga, Inhala Ioga, Centre de Ioga Iyengar Maria Igual i Ioga Castelló.
El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha destacat els nombrosos avantatges del ioga per a la salut, tant física com mental. “A més de fomentar la flexibilitat del cos, equilibra el to muscular i millora la circulació sanguínia, entre altres efectes beneficiosos”, ha assenyalat. També incrementa la capacitat de treball i no menys importants són els seus efectes demostrats en la capacitat de concentració, la memòria i l’atenció.