El Patronat Costa Blanca promociona a Kiev la cuina i els productes tipics de la provincia d’Alacant

483

Coincidint amb la celebració aquesta setmana del Dia Mundial de la Tapa, el Patronat Costa Blanca ha intensificat les seves accions de promoció gastronòmica. En aquest sentit, l’organisme turístic ha viatjat avui fins a la ciutat ucraïnesa de Kíev, on ha realitzat un show cooking protagonitzat per diferents cuiners alacantins.

L’activitat, en la qual també s’han dut a terme degustacions de productes típics de la província, ha comptat amb l’assistència de periodistes especialitzats, representants de les principals agències de viatges del país i autoritats com l’ambaixador d’Espanya a Ucraïna, Gerardo Bugallo , el viceministre de Desenvolupament Econòmic i Comerç d’Ucraïna, Mikhail Titarchuk, o el director del Departament de Turisme de la ciutat de Kíev, Anton Taranenko.

A més, aquesta acció de promoció coincideix amb la recent entrada en vigor del règim d’exempció de visats, una mesura que permet als ucraïnesos viatjar a Europa sense necessitat de visat -per estades inferiors a noranta dies-. “Sens dubte, aquesta decisió es traduirà en un important increment de viatgers cap al nostre destí ja que, segons les dades que manegen les principals institucions, Espanya, França i Itàlia triplicaran l’arribada de turistes procedents d’aquest país”, ha manifestat el vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón.

El conegut cuiner ucraïnès, Sergey Kalinin, actualment jurat de l’edició d’Màster Xef del país, ha estat l’encarregat de conduir aquest acte, en què també s’ha projectat un vídeo de la Costa Blanca, s’ha informat sobre els vols i connexions aèries que enllacen ambdues destinacions i s’han sortejat estades hoteleres a la província.

Finalment, Dolón ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciatives, “motivades per l’actual increment en les xifres del mercat ucraïnès”.

Fam Trip Luxury

D’altra banda, la Costa Blanca rep aquesta setmana a un grup d’agents de l’operador turístic belga ‘Exclusive Destinations’ interessats a conèixer l’àmplia oferta de turisme de luxe i productes premium que hi ha al territori.

El Patronat Provincial, en col·laboració amb l’OET de Brussel·les i l’Agència Valenciana de Turisme, impulsa aquest fam trip que contempla la visita a distingits hotels com l’Hort del Cura, el Meliá Villaitana, el Asia Gardens, La Sella Golf Resort o La Finca golf & Spa Resort. A més, entre altres activitats, la delegació té previst realitzar un recorregut pel Palmerar d’Elx -el major de tota Europa-, una excursió en vaixell a cellers submarines Vina Maris de Calp o una ruta en carro pel Parc Natural del Fondo.

“La Costa Blanca s’ha adaptat als estàndards turístics més exigents, amb propostes úniques i personalitzades que fan de l’estada dels nostres visitants un record inesborrable. Deu hotels de 5 estrelles, 23 camps de golf, empreses especialitzades en productes premium i serveis del més alt nivell són part de l’exclusiva oferta que tenim a la província “, ha matisat el diputat.

Segons l’últim informe de l’Agència Valenciana de Turisme, el perfil del turista belga que visita la província es caracteritza per tenir com a motivació principal l’oci (92%), viatjar sense paquet turístic (89%) i en vol regular (87%) . Pel que fa a les connexions aèries, la Costa Blanca enllaça amb cinc aeroports de quatre ciutats de Bèlgica -Brussel·les, Ostende, Anvers i Lieja- a través de les companyies Jetairfly, Ryanair, Brussels Airlines i Vueling. La capacitat aèria per a aquest any ronda els 350.000 passatgers.