El Patronat Costa Blanca gestionarà en 2017 un pressupost de mes se set milions d’euros

116

El Patronat Costa Blanca comptarà en la propera anualitat amb un pressupost de 4,6 milions d’euros, una xifra que es distribuirà a través de diverses partides ia la qual està previst que es sumi, com a novetat, un muntant de tres milions d’euros procedent del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, quantitat que es destinarà a obres i projectes de millora turística municipal.

Aquest document pressupostari, aprovat aquest matí pel Consell Rector del Patronat de Turisme, contempla entre els aspectes més destacats, l’increment econòmic del Pla d’Ajudes a municipis i associacions de la província. Aquest paquet, dotat en 2017 amb 950.000 euros, ha experimentat un augment inicial de 300.000 euros pel que fa a la present anualitat.

El vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, ha explicat al respecte que “aquest increment és fruit de l’esforç inversor de l’organisme per atendre el gran nombre de sol·licituds que es reben cada exercici. A més, com ha passat en aquests últims anys, aquesta quantitat pot fins i tot modificar a l’alça per no deixar cap associació o localitat fora del pla “.

El responsable de l’àrea ha ressaltat que dins d’aquesta línia de subvencions augmenta principalment la dotació de la convocatòria per a la promoció de festes locals, que arriba als 250.000 euros. “Les festes populars contribueixen a la desestacionalització de l’oferta i ens permeten mostrar al món la valuosa riquesa cultural que atresora la província. Per això, és important treballar per convertir-les en un dels nostres principals reclams turístics “, ha matisat el diputat.

Com a segona línia d’inversió d’aquest projecte de pressupostos destaca la partida destinada al desenvolupament de campanyes de promoció turística, dotada amb més de 1,6 milions d’euros. Dins d’aquesta estratègia, l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant reforçarà la presència de la Costa Blanca en mercats tradicionals nacionals i internacionals mitjançant la seva assistència a fires com FITUR, World Travel Market de Londres, ITB de Berlín o MITT Moscou. A més, contempla obrir-se a nous mercats i captar turistes de segments concrets.

El text recull, també, una sèrie de subvencions nominatives per un import total de 313.000 euros perquè entitats i institucions provincials duguin a terme diferents actuacions d’interès turístic. Entre les més representatives destaca un ajut de 90.000 euros a l’associació empresarial HOSBEC per al desenvolupament d’accions de promoció dirigides, principalment, a reforçar el mercat anglès després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Així mateix, Costa Blanca continuarà recolzant esdeveniments turístics com les Fogueres de Sant Joan, el Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevieja, el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi, el Festival de Jazz de Xàbia, al Castell de l’Olla, la Ruta del Vi o el projecte Dénia Ciutat Gastronòmica, així com la sol·licitud de l’Ajuntament d’Alacant per a la celebració del World Padel Tour, entre d’altres.

La convocatòria de beques de formació, l’impuls de premis d’investigació científica o el desenvolupament d’estudis i treballs tècnics són altres de les accions que el Patronat Costa Blanca desenvoluparà al llarg de 2017.

El diputat ha puntualitzat que aquest pressupost s’elevarà en les pròximes setmanes al ple de la Diputació d’Alacant per a la seva ratificació i ha concretat que “aquest document obert a la participació de la resta de grups que conformen la corporació, ha comptat amb algunes propostes com la d’elaborar una ruta històrica per la província o la de treballar al costat del sector turístic per millorar les condicions laborals dels empleats de l’àmbit hoteler i hostaler “.

Finalment, Dolón ha manifestat que el Patronat Costa Blanca presentarà en breu el seu Pla d’Actuació per al pròxim any, “un calendari que estem ultimant i en el qual es donarà compte dels nous projectes i iniciatives de promoció que té previst desenvolupar l’organisme autònom en 2017 “.