El Patronat Costa Blanca es suma al projecte gastronómic ‘Dénia & Marina Alta tasting life’

81

Posicionar el municipi de Dénia com a referent mundial de la gastronomia mediterrània és l’objectiu del conveni de col·laboració que han subscrit aquest matí el president del Govern Provincial, Cèsar Sánchez, i l’alcalde de la localitat, Vicent Grimalt.

Amb aquesta finalitat, la Diputació d’Alacant se suma al projecte ‘Dénia & Marina Alta tasting life’, una interessant iniciativa que busca avançar en un model d’economia col·laborativa, creativa i local basat en l’alimentació mediterrània, tradicional i innovadora pròpia de la comarca .

La institució provincial aportarà, a través del Patronat Costa Blanca, un total de 20.000 euros destinats al desenvolupament de diverses accions com l’elaboració d’un pla de comunicació, l’organització de diferents jornades sobre turisme gastronòmic, l’assistència conjunta a fires, el disseny de material promocional -fullets, targetes i posters- o la posada en marxa d’esdeveniments de difusió.

El màxim responsable del Govern Provincial ha destacat la importància d’aquest tipus de projectes, “que permeten difondre arreu del món la varietat i exquisidesa de la nostra gastronomia”, alhora que ha recalcat que “és important treballar per per potenciar aquesta indústria que, a més d’enriquir l’oferta turística dels nostres municipis, exerceix de motor econòmic, dinamitza, crea ocupació, genera riquesa i dóna prestigi al nostre territori “.

Per la seva banda, l’alcalde ha matisat que “la gastronomia és un segment cada vegada més valorat pels turistes i, en aquest sentit, Dénia i la resta de municipis de la província ofereixen una cuina de primer nivell amb productes de primera qualitat com la gamba roja de Dénia o la seva varietat d’arrossos i prestigiosos cuiners com Quique Dacosta, amb tres estrelles Michelin “.

“Tots els nostres restauradors s’han bolcat per convertir la nostra gastronomia en un referent, no només a nivell comarcal sinó també nacional o internacional, fet que ens permet complementar la nostra oferta turística”, ha puntualitzat Grimalt.

Recuperar el paisatge agrícola, promoure el consum de les espècies marines de temporada menys conegudes, afavorir les pràctiques de pesca responsable i reintroduir la varietat d’arròs bombó a la cadena de distribució són els eixos fonamentals d’aquesta proposta amb la qual es pretén potenciar la demanda d’aliments frescos, autòctons i saludables.

iniciativa que complementa el projecte ‘Dénia, Ciutat Creativa de la Gastronomia’, inclou així mateix el desenvolupament de diverses propostes d’índole internacional. En aquest sentit, el municipi treballarà al costat de la ciutat de Tànger, al Marroc, en l’intercanvi d’experiències gastronòmiques, la potenciació dels seus ecosistemes alimentaris i la creació de nous espais de diàleg intercultural.