El PACMA ha entregat a la Generalitat mes de 70000 signatures per tal de prohibir el bou embolat

76

El Partit Animalista PACMA ha presentat avui 73.533 signatures en els registres de la Generalitat Valenciana i de la Generalitat de Catalunya per demanar que es prohibeixin en aquests territoris les celebracions dels “bous al carrer” i evitar així el “maltractament” que pateixen els animals .

Al costat de les firmes, que s’han recollit de manera digital durant sis mesos a tot Espanya, el PACMA ha presentat un informe veterinari sobre els danys que pateixen els toros tant en el transport com en la celebració d’aquests festejos populars, així com vídeos que mostren el “sofriment” d’aquests animals.

El portaveu del PACMA a València, Mario Estruch, ha explicat que “el patiment de l’animal és l’ànima dels festejos taurins, no s’entén sense ells”, i ha precisat que a la Comunitat dos-cents bous moren en les places l’any, davant als entre vuit-cents i mil que van a l’escorxador després dels festejos populars.

Ha indicat que hi ha “maltractament” ja en el transport dels animals cap als festejos, ja que l’espai és molt reduït i pateixen “l’estrès de suportar temperatures altíssimes”, fins al punt que poden arribar a perdre el 10% de massa corporal , i hi ha toros que arriben “malferits” o amb les potes trencades.

En el “bou embolat”, ha indicat que és “evident el sofriment de tenir foc a pocs centímetres dels ulls”, de manera que els animals es poden cremar o “quedar-se cecs”; en els “bous a la mar” de Dénia ha afirmat que alguns bous arriben a morir ofegats; i en el “bou en corda” ha dit que pateixen “ansietat” o sagnen en no poder-se moure.

També ha explicat que hi ha animals que moren per la calor i que per la “por” poden arribar a morir d’un atac al cor, com en un vídeo que han lliurat al registre en què el bou surt corrent a la plaça i del por xoca contra un pal i mor desnucat en el moment.

“No nego que sigui una tradició, però en cap lloc diu que la trad