El MuVIM se submergeix en l’art oriental de Massao Okinaka

142

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) es submergeix Fins el proper 5 de febrer en l’art oriental amb la mostra ‘Massao Okinaka. Mirar Allò visible i invisible ‘i inicia un apassionant viatge a través de la cultura underground de la fotogaleria’ Railowsky ‘, amb Instantànies de deu Grans fotògrafs units sentimentalment a la popular llibreria i sala d’exposicions de l’Eixample de la ciutat de València .

Tractant de mostrar la rica graduació existent entre el Simbolisme i la representació fidedigna del món, i sense més recursos que el paper, l ‘aigua i la tinta negra de carbó,’ Massao Okinaka. Mirar Allò visible i invisible ‘reuneix més de 200 creacions -entre exemples dels Gèneres’ sumi-i ‘,’ ukiyo-e ‘,’ shunga ‘i dibuixos de l’escola Shijô- realitzades o adquirides al Llarg de la Seua vida paper mestre Massao Okinaka (1913 – 2000), nascut a Kyoto; però resident al Brasil, on va desenvolupà la major part de la Seua producció artística.

Durant la presentació de la mostra celebrada AQUEST matí al MuVIM, el su director, Rafael Company, ha manifestat que amb AQUESTA exposició “Obrim València al Japó. Fem present l’art nipo en terres valencianes per a delit de les persones sensibles, susceptibles de ser Ferides per la bellesa “, ha manifestat.

Per la Seua part, el responsable d’exposicions del museu, Amador Griñó, ha explicat que la mostra, comissariada per Roberto Okinaka, fill de l’artista, constitueïx ‘ “una exposició didàctica i de bellesa extraordinària”, que és presenta com una ” OCASIÓ única per submergir-se en el refinat i subjugant univers de la pintura zen i de les conegudes com estampes del món flotant “. Un gènere de gravats realitzats mitjançant xilografia o tècnica de gravat en fusta, produits a Japó entre a els segles XVII i XX, on la destresa i la Fidelitat a la representació de les Accions humanes i su entorn és presentin revestides del més pur domini de la COMPOSICIÓ abstracta, de la superfície decorativa, de la funcionalitat dels colors i del dibuix precis.

Part d’AQUESTA selecció ofereix la possibilitat d’apreciar el subgènere Conegut com shunga o “il·lustracions de primavera”, representacions Eròtiques concebudes amb la mateixa VIVESA visual present en la resta de Modalitats estilístiques de l’ukiyo-e.

L’exposició incorpora d’algunes de les xilografies més excelses d’autors com Hiroshige Camino, Kunisada Utagawa o Yoshitoshi Tsukioka, entre d’Altres reputats gravadors japonesos. I en última instància, per a il · lustrar el caràcter Orgànic de la cultura pictòrica japonesa com a Procés adoptat en Totes els facetes de la vida, és mostren a els materials d’ESPECIFICAR, que composaven el taller de Massao Okinaka; Objectes a els que la funcionalitat, l’ingeni i l’Excel·lència estètica s’equiparen i complementin mutuament.