El MARQ acull la primera edició de la ‘Pasarela Solidaria Rotary Club Alicante’

129
El Govern Provincial impulsa la primera edició de la ‘Passarel·la Solidària’, un esdeveniment que afavoreixen Club Rotary Alacant i el Col·legi La Vall per tal de recaptar fons per destinar-los als col·lectius i associacions menys afavorits de la societat. La iniciativa es desenvoluparà al MARQ el proper divendres 18 de novembre a partir de les 20:30 hores amb una entrada de 15 euros. La recaptació íntegra de les entrades, venudes ja en la seva totalitat, es destinarà a l’Associació Síndrome de Down de Alacant.

El diputat de Presidència, Economia i Relacions Institucionals, Carles Castillo, ha presentat aquest matí els detalls d’aquesta iniciativa solidària acompanyat pel president del Club Rotary Alacant, Isidro Fernández, i la directora del Col·legi La Vall, Begoña Méndez. També han estat presents la presidenta de l’Associació Síndrome de Down d’Alacant, María Victòria Pla, el director d’El Corte Inglés d’Alacant, José Antonio Maseda, i el dissenyador Fernando Aliaga.

“Aquest projecte ens sembla fonamental per a la província, perquè el compromís de la Diputació és humanitzar les institucions, així com apropar-les i posar-les al servei de la ciutadania i de les causes solidàries”, ha concretat Castillo, qui ha matisat que “aquesta iniciativa ja és un èxit ja que s’han venut més de 300 entrades “.

Aquesta pionera proposta, que parteix amb la finalitat de tenir continuïtat en el temps, arrencarà amb una desfilada infantil de cerimònia a càrrec d’El Corte Inglés, al qual seguirà una passada amb les creacions del dissenyador murcià Fernando Aliaga. L’agència de models Elite RGB Models serà l’encarregada d’amenitzar, desinteressadament, les desfilades.

Per la seva banda, Aliaga ha explicat que a través de la seva desfilada realitzarà un resum de les seves primeres col·leccions. Aquest s’iniciarà amb una dualitat de gèneres que combinarà els valors tradicionals amb talls d’avantguarda, una passada al qual seguirà un mostrari primaveral ple de colors i de feminitat i que conclourà amb una col·lecció blanca.

La recaptació de les més de 300 entrades ja venudes es destinarà a potenciar els habitatges de suport a persones amb Síndrome de Down per tal d’alleujar a les famílies i d’infondre i propiciar l’autoestima, independència i seguretat d’aquest col·lectiu mitjançant aquestes cases tutelades .

Així ho ha explicat Mª Victòria Llano, qui ha puntualitzat que “els nostres projectes es van realitzant a poc a poc i un d’ells és la rehabilitació d’un pis per emprar-lo com habitatge de suport, propiciant així l’autonomia dels seus integrants en el dia a dia “.

Finalment, Carlos Castillo ha agraït als organitzadors d’aquesta proposta el que hagin comptat amb la Diputació d’Alacant per a aquest projecte i ha emplaçat a totes les persones a estar pendents de l’acte de divendres i a continuar amb aquesta col·laboració solidària a través de causes compartides.