El IVAJ potencia els camps de voluntariat juvenil amb ‘Viu la Solidaritat’

465

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) obrirà aquesta setmana sis nous camps de voluntariat juvenil dins el programa Viu la Solidaritat. Els camps es desenvolupen a Castielfabib, Calp, València, Alcossebre, Xàtiva i l’Alfàs del Pi.

En els mesos de juliol i agost, la Comunitat Valenciana organitza un total de 14 projectes de camps de voluntariat juvenil, 4 de arqueologia, juliol socials i de treball amb nens i nenes i 3 mediambientals per tota la Comunitat.

Els projectes, que es duran a terme entre el 14 i el 17 de juliol, són La Vila Vella, a Castielfabib, del 14 al 28 de juliol; Banys de la Reina, a Calp, del 15 al 29 de juliol; Diverteix-te I ‘, a Alcossebre, del 16 al 30 de juliol; Art i Discapacitat, a València, del 16 al 30 de juliol; La Cova Negra, a Xàtiva, del 16 al 30 de juliol, i Vila Romana l’Albi ‘, a l’Alfàs del Pi, que es desenvolupa del 17 al 30 de juliol.

El camp La Vila Vella, organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de Castielfabib, té com a objectiu la intervenció arqueològica en part del jaciment conegut com La Vila Vella, a la comarca del Racó d’Ademús. Es tracta d’un jaciment sense intervencions prèvies i del que es desconeixen molts aspectes encara, el que va a permetre als participants conèixer el procés de presa de decisions a l’inici d’una intervenció arqueològica,

El camp Banys de la Reina a Calp, situat al passeig marítim d’aquesta població costanera, consistirà en l’excavació a l’àrea Est, la delimitació dels murs de tancament nord i est de la basílica paleocristiana, la confirmació de l’existència de possibles enterraments així com l’estudi estratigràfic de diversos elements. Aquest camp es realitza en col·laboració amb l’Ajuntament de Calp.

Art i Discapacitat, a València, busca conviure i compartir amb persones amb diversitat funcional un temps d’oci i de formació. La metodologia que s’utilitzarà en aquest projecte pretén desenvolupar activitats de forma dinàmica i participativa entre els diferents col·lectius implicats. Està organitzat en col·laboració amb Creu Roja València.

Diverteix-te I, a Alcossebre, té com a finalitat realitzar activitats lúdiques i socioeducatives per a nenes i nens tutelats, amb edats compreses entre els 9 i els 12 anys. El treball consistirà en la convivència, cura i assistència, així com en la programació i desenvolupament d’activitats d’oci i temps lliure. S’ha organitzat en col·laboració amb la Direcció General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència i amb Creu Roja.

El nou camp Paratge Natural La Cova Negra, a Xàtiva, consisteix en una intervenció per reduir el risc d’incendis. Es duran a terme intervencions de prevenció i disminució de risc sostenibles mediambientalment. En aquest camp es formaran grups de treball que rotaran entre les diferents tasques, sota la supervisió de la brigada forestal de Xàtiva, ia més de les tasques mediambientals, s’elaboraran materials de difusió de caràcter educatiu i artístic per deixar constància dels resultats del treball del voluntariat.

Vila Romana de l’Albir, a l’Alfàs del Pi, es desenvolupa en el conjunt arqueològic de la platja de l’Albir i està format per tres jaciments d’època romana baiximperial: una vila, una necròpolis i un mausoleu familiar. Al març de 2011 es va inaugurar el Museu a l’Aire Lliure Vila Romana de l’Albir, en el qual es poden visitar les termes de la vila, situat a l’avinguda Oscar Esplà, 1. Aquest camp compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l ‘ Alfàs del Pi.

Aquest estiu, a més, l’IVAJ ha organitzat un total de 17 campaments d’estiu per a joves; el programa A la Mar, en col·laboració amb la Direcció General de l’Esport, en les Escoles de la Mar de Benicàssim i Borriana; els intercanvis juvenils en albergs internacionals amb REAJ; els cursos d’idiomes a l’estranger i els tallers d’idiomes, així com places en albergs i campaments perquè grups de joves que realitzen els seus programes d’oci educatiu.