El IVAJ organitza inFòrum 2016 per a articular xarxes d’informació juvenil

211

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha organitzat InFòrum, la reunió de tècnics de joventut de la Xarxa Valenciana d’Informació Juvenil que es desenvoluparà a l’alberg juvenil Argentina, a Benicàssim, els propers dies 16 i 17 de novembre.

Durant dos dies es tracten i debaten temes d’interès per a les persones que treballen per als i les joves on tenen veu tant informadors i informadores com a professionals o personal tècnic de les administracions locals. Aquest any InFòrum abordarà les tecnologies de la informació i de la comunicació en projectes amb adolescents.

La Comunitat Valenciana compta en l’actualitat amb 512 centres i punts d’informació juvenil. “Generar major interacció entre els serveis d’informació juvenil, articular la col·laboració en xarxa i donar a conèixer els respectius programes a nivell local” són alguns dels objectius del InFòrum 2016 “, ha indicat Jesús Martí, secretari general de l’IVAJ.

En aquest sentit, Martí ha destacat que: “Estem potenciant el municipi com a lloc de referència de la joventut valenciana, per donar a conèixer les activitats a través dels serveis d’informació juvenil i de la Xarxa Jove”.

La primera jornada, 16 de novembre, l’IVAJ presentarà l’avantprojecte de Llei de Polítiques de Joventut, així com dues taules rodones sobre el treball col·laboratiu en xarxa i la Xarxa Jove de la Comunitat Valenciana. Així mateix es realitzarà el taller “El perfil professional de joventut”, a càrrec de l’Associació de Professionals de Joventut i s’articulen grups de treball. A la nit hi haurà una degustació autonòmica i la dansa “La mar d’amics”.

Dijous, 17 de novembre, a més es donaran “Píndoles informatives” sobre els programes i recursos que funcionen a la Comunitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de la Joventut i l’Associació Iniciatives Solidàries tractarà els 20 anys del Centre d’Informació Juvenil de Picassent . Jordi Adell, professor de la Universitat Jaume I pronunciarà la conferència de cloenda de InFòrum 2016, titulada “Els joves: un nova ecologia de la informació”. Més informació: goo.gl/Y0MhIC.