El IVAJ organitza els campus de voluntariat juvenil de primavera ‘Bir Lehlu’ i ‘Diviértete’

516
Un grup de joves de la Comunitat Valenciana de 18 a 26 anys participen aquesta primavera en els dos camps de voluntariat ‘Bir Lehlu’ al Sàhara i ‘Diverteix-te’ a l’alberg Juvenil La Marina, a Moraira. Totes dues iniciatives pertanyen al programa ‘Viu la solidaritat’ de camps de voluntariat juvenil organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

En el camp ‘Bir Lehlu’, mitjançant diferents accions, els joves voluntaris treballaran del 14 al 24 d’abril per aconseguir l’equitat de gènere per tal de millorar la situació de les joves sahrauís. El camp està organitzat per l’IVAJ, en col·laboració amb l’organització Jarit.

El projecte té com a objectiu general contribuir a aconseguir l’equitat de gènere mitjançant la formació i autogestió pròpia de les dones a través d’accions de capacitació que permetin l’exercici de drets i la participació social, així com promoure el desenvolupament integral de la dona mitjançant el impuls de la seva participació igualitària.

El camp de voluntariat ‘Bir Lehlu’ agrupa tres programes, Mamaia per sensibilitzar sobre la precària situació en què es troben les instal·lacions mèdiques en els campaments, Adala per ensenyar castellà a un grup de 15 dones en el centre de joventut de Smara i Salma encarregada de les escoles infantils i Wilaya de primària.

A l’escola infantil realitzaran un petit festival amb cançons en espanyol i en el programa Liman es treballarà amb els monitors d’aquests joves, proposant noves activitats lúdiques. També inclou accions de sensibilització sobre la realitat sahrauí i tallers a les escoles infantils i de primària al costat d’activitats participatives com jocs tradicionals i tallers d’història.

El segon projecte, ‘Diverteix-te’, que es desenvoluparà del 13 al 23 d’abril de 2017, reunirà a l’alberg juvenil La Marina a Moraira a 20 joves voluntaris que dedicaran el seu temps a preparar un programa d’activitats lúdiques per a 25 nens entre 9 i 12 anys. El camp està organitzat per l’IVAJ en col·laboració amb la direcció general de Serveis Socials i Atenció a la Dependència.

La Comunitat Valenciana organitza camps de voluntariat en tres períodes: primavera, estiu i hivern. Els camps de voluntariat juvenil són un tipus d’activitats en què un grup de joves de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació.

La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural.