El Internet de las cosas serà l’assumpte de la proxima conferencia del cicle ‘Una Comunitat amb ciència’

203

El dimecres 3 de novembre l’Auditori del Museu dels Ciències acull la conferència ‘Internets of things. Vivint en un món connectat ‘impartida per Carlos Palau Salvador, coordinador d’un dels projectes més importants que existeixen en l’actualitat en aquest àmbit a nivell europeu: el projecte H2020 INTER-IOT, de la Universitat Politècnica de València. Internet of Things (IOT) / Internet de les Coses representa el següent pas per a la digitalització de la nostra societat i la nostra economia, on els objectes i les persones s’interconnecten mitjançant xarxes de comunicacions i informen sobre el seu estat i el de l’entorn en el qual es s’ubiquen.

El cicle ‘Una Comunitat amb ciència’ continuarà amb una altra important cita: Francisco J. Martínez Mójica, del departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant explicarà en la seva xerrada del 30 de novembre la tècnica genètica derivada de les seqüències CRISPR, amb grans possibilitats d’aplicació des de l’estudi de defectes genètics, fins a la curació de malalties neurodegeneratives, i el càncer.

El cicle ‘Astronomia a la Ciutat dels Arts i els Ciències’ ofereix la conferència ‘Lanikea: el nostre lloc a l’Univers’ (10 de novembre). Carlos Hernández Monteagudo, del Centre d’Estudis de Física del Cosmos d’Aragó (Terol), descriurà com ha evolucionat l’univers; des dels seus primers instants, fins a l’actualitat, fent especial èmfasi en els fenòmens físics que van determinar cada època cosmològica.

El programa ‘De ciència certa’ continua el 22 de novembre amb la xerrada ‘Super-atletes: la línia vermella de l’esport’. El doctor Juan Pedro Molina Alventosa, de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, que repassarà la carrera de diferents súper-atletes en la història de l’esport i plantejarà aspectes ètics al voltant de l’obtenció del màxim rendiment.

Aquests programes de conferències gratuïtes responen a l’objectiu de promoure la divulgació i permeten el contacte directe entre els científics i el públic. Les xerrades, de lliure accés prèvia inscripció en aquesta web, es celebren a partir de les 19.30 hores a l’Auditori Santiago Grisolía.